La Diputació de València celebra el 10 de juliol el ple de constitució després de les eleccions locals del 26M

Es preveu que el socialista Toni Gaspar siga reelegit president de la institució, en la qual PSPV i Compromís negocien el nou govern

La Diputació de València celebrarà el 10 de juliol el ple de constitució de la nova corporació provincial després de les eleccions municipals del passat 26 de maig, segons han confirmat a Europa Press fonts d’aquesta institució. Es preveu que en aquesta sessió plenària el socialista Toni Gaspar siga reelegit president de l’entitat, en la qual PSPV i Compromís negocien la conformació del nou govern.

La corporació provincial la integraran aquesta nova legislatura 13 diputats del PSPV, huit del Partit Popular, cinc de Compromís, tres de Ciutadans, un de la Vall ens Uneix i un altre de Vox.

Encara que la data per a la constitució de la Diputació de València s’ha retardat després dels comicis locals i de la formació dels ajuntaments de la província, s’ha fixat abans del previst, ja que es plantejava que tinguera lloc a partir del 20 de juliol.

Eixe retard es va atribuir al recurs contenciós-administratiu que Compromís va presentar a primers de juny després dels resultats electorals en la localitat valenciana de Bonrepòs i Mirambell, on el PP va obtindre un regidor més, en detriment de la citada coalició, en donar-li la Junta Electoral Central un vot més en declarar nul·la una papereta alterada. El recurs ha sigut ja resolt, com es va conéixer aquest dimarts, en favor de Compromís i l’Ajuntament d’aquesta localitat es constituirà el 5 de juliol.

A més, la data del ple de constitució de la Diputació de València per al mandat 2019-2023 s’ha establit la mateixa setmana en la qual s’ha conegut que la direcció del PSPV en aquesta província ha decidit proposar Toni Gaspar, també alcalde de Faura, com a candidat a la presidència de la institució per a la nova legislatura.

Gaspar presideix la Diputació de València des de juliol del passat any, a partir de la dimissió de Jorge Rodríguez després de la seua detenció en el marc de l”Operació Alqueria’. Durant les dos legislatures en les quals des de 2011 ha format part d’aquesta corporació com a membre del PSPV, l’alcalde de Faura ha sigut diputat provincial en l’oposició, portaveu d’aquesta formació, diputat amb cartera en l’equip de govern i president.

ValenciàEspañol