30.8 C
Valencia

La Diputació de València inverteix 300.000 euros per a la redacció de Plans Locals de Gestió de Residus

Maria Josep Amigó ha anunciat que l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació invertirà 300.000 euros a subvencionar Plans Locals de Gestió de Residus.

- Publicitat -AVL

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha anunciat en la jornada ‘Reptes de les entitats locals en la gestió de residus’, que l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació invertirà 300.000 euros a subvencionar Plans Locals de Gestió de Residus, “una ferramenta de diagnosi i participació ciutadana que permetrà als pobles assolir els objectius establerts al Pla Integral de Residus autonòmic”, ha explicat Amigó.

La subvenció s’emmarca dins del Pla REACCIONA, una convocatòria única que simplifica els tràmits administratius per als ajuntaments i que regularà la concessió d’ajudes, en règim de concurrència competitiva, per a posar en marxa projectes relacionats amb l’energia, la gestió de residus, la mobilitat, la natura i l’estalvi d’aigua.

REACCIONA és el full de ruta per a la mitigació, l’adaptació i l’educació climàtica dels municipis de la província de València, “un pla que transmet cohesió i expressa unitat d’acció enfront del canvi climàtic. Un repte transversal que ha d’esguitar totes les àrees de la Diputació i de totes les administracions públiques”, ha remarcat la vicepresidenta Amigó.

La Jornada ‘Reptes de les entitats locals en la gestió de residus’ s’ha celebrat en el Centre Cultural la Beneficència, organitzat per Ecoembes i la Diputació, amb l’assistència a la taula inaugural del subdirector de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament rural, José Vicente Miró, i el director de la Gestió Autonòmica i Local d’Ecoembes, Ángel Hervella.

La responsable de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha manifestat que “el millor residu és aquell que no es genera, i tanmateix els residus urbans no paren de créixer. Vivim en un model lineal de producció i consum basat en fabricar, comprar, usar i tirar. Cada persona produïm més d’un quilo de fem al dia, residus que si no es gestionen adequadament, acaben soterrats i contaminant la terra, l’aigua i l’aire. Cal analitzar el sistema de gestió de residus, perquè malgrat els avanços, estem lluny d’assolir els objectius europeus a curt termini”.

“Hem de treballar en l’eliminació dels productes d’un sol ús, en el foment de la reutilització i la reparació, lluita contra el malbaratament alimentari i en l’impuls d’una educació ambiental transformadora que prioritze la reducció front al reciclatge. Afortunadament cada vegada més ajuntaments caminen cap a una vertadera economia circular”, ha conclòs Amigó.

En la jornada també s’han exposat casos d’èxit com el projecte ‘La Serra de Mariola cap a la biomassa’ de l’Ajuntament de Bocairent, ‘Rincón impulsa’ del Rincón de Ademuz, ‘Els reptes de la recollida de residus en municipis mitjans’ de l’Ajuntament de Meliana, o el ‘Projecte Urbanrec’ de la Diputació de València.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,754FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Trovam, la Fira Valenciana de la Música, sobreviu a l’any COVID

La huitena edició d'esta fira que se celebrarà a Castelló del 11 al 14 de novembre, abordarà les conseqüències de la COVID-19 en la indústria musical i gran part dels debats i les activitats professionals tindran com a objectiu establir camins i línies de recuperació i desenvolupament del ram.

Castelló tindrà un Pla Director per a proveir d’aigua potable a tota la província amb un “canvi de model de gestió”

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat en el seu compromís amb la Diputació Provincial per desenvolupar este projecte que s''han acabat "els temps de les obres no planificades o pegats per qüestions partidistes en l'aigua".

Sanitat invertirà 36 milions d’euros en l’ampliació de l’Hospital Marina Baixa

Es tracta d'una superfície construïda de 32.714 m² destinats a serveis assistencials flexibles, eficients i humanitzats.

Els sindicats demanen un protocol perquè en qualsevol aula amb un contagi de coronavirus facen tests a tots els alumnes

CSIF explica que existeix una elevada inquietud entre professionals docents, alumnat i famílies per la falta d'un criteri unificat referent a això.

Alfafar inicia la campanya de recollida d’arròs

La campanya es realitzarà en les 840 hectàrees que conformen la Marjal d'Alfafar.
- Advertisement -

: Valencià