22 C
Valencia

La Diputació de València recull 458 metres cúbics de residus de les platges

Fins al 30 de juny es protegixen els punts de nidificació del corriol camanegre.

- Publicitat -AVL

La vicepresidenta de la Diputació de València i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha visitat este dijous la platja de Tavernes de la Valldigna, acompanyada per la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, l’alcalde de la localitat, Sergi González, gran part de la corporació municipal i representants de l’ Associació de Comerciants i Empresaris de la Platja de Tavernes (Aceplat)  per a conéixer de prop l’adaptació dels treballs de neteja de platges a la nova situació generada per la COVID-19.

Ara comença la campanya estival de neteja de platges, que inclou els mesos de juny, juliol, agost i setembre, època tradicional de màxima afluència. La situació generada per la pandèmia obliga a mantindre les màximes condicions higièniques i sanitàries per a minimitzar el risc de contagis.

Segons explica la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, “en esta època es recomana la neteja i garbejat diari en la franja d’arena humida i cada tres dies el garbejat en l’arena seca”.

Respecte a les condicions i limitacions que marquen la neteja mecanitzada, cal destacar que en determinades platges, principalment trams inclosos en el LIC Dunes de la Safor (platges del Mareny de Barraquetes, Tavernes de la Valldigna, Daimús, Guardamar de la Safor i Piles), des del 15 de març al 30 de juny cal deixar 15 metres des del peu de duna o 2 des de la talanquera de protecció, si escau, per a protegir els punts de nidificació del corriol camanegre (Charadrius alexandrinus), catalogat com a vulnerable en el Catàleg Valencià d’espècies de Fauna Amenaçada. A més, en els nuclis reproductors més importants, trams entre Gandia i Xeraco i un tram de Tavernes, la neteja mecanitzada estarà prohibida fins que acabe el període de nidificació.

Cal assenyalar que hi ha altres platges, que per la seua catalogació com naturals (trams del Puig, Massamagrell, alguns trams de Tavernes), sols poden netejar-se mecànicament de l’1 de juliol al 31 d’octubre i en altres, per tindre una protecció més important (l’Ahuir en Gandia, Tavernes i tram de Piles) només es pot netejar mecànicament en situacions excepcionals.

La Secció de Platges compta amb 3 camions, 2 remolcs, 17 tractors, 17 màquines netejaplatges i 13 mecànics conductors, i segons destaca la vicepresidenta de la Diputació “s’està fent un esforç en completar i renovar la flota disponible. De fet, en els últims tres anys s’han adquirit dos garbelladores i una rastrejadora, a més de dos complements per a traure canyes”.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó visita la platja de Tavernes de  la Valldigna en l’inici de la campanya d’estiu.

Campanya de primavera

La Secció de Platges de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació dóna servei a una quinzena de municipis, des de Puçol a Meliana a l’Horta Nord. I en el sud des del Mareny de Barraquetes a Tavernes i de Gandia fins a Piles a la Safor, és a dir, l’equivalent a una superfície de 474.000 metres quadrats i prop de 24 kilòmetres de costa.

Com en anys anteriors, la campanya de primavera començà a principis de març, després d’un mes de febrer en què també es treballà a peu de platja retirant els residus aportats pel temporal Glòria.

La finalitat de la campanya de primavera, que compren març, abril i maig, és condicionar les platges. Les tasques són garbejar l’arena per a oxigenar-la i deixar-la en les millors condicions higièniques i sanitàries, i retirar els residus que puguen haver-hi.

L’estat d’alarma declarat per l’emergència sanitària ocasionada per la COVID-19 va provocar l’aturada de l’activitat el 16 de març, que es va reprendre el passat 4 de maig per a preparar les platges de cara a la desescalada.

En estos moments, la campanya de primavera ha finalitzat amb el següent balanç: 47,9 m³ de residus retirats de les platges del nord i 410,25 m³ de residus retirats de les platges del sud.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,773FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Borriana redistribuirà les seues àrees de competència delegades per l’Alcaldia

Després de la dimissió del regidor socialista Javier Gual "per motius personals" i la pròxima incorporació d'Ester Meneu en l'equip municipal de govern.

Detectats brots de coronavirus a Castelló, Orpesa, Onda i Benicarló

La província de Castelló ha registrat en 24 hores un total d'11 brots.

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cutillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania
- Advertisement -

1 COMMENT

Comments are closed.

: Valencià