jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació exhibeix la riquesa gastronòmica de la província a Madrid Fusió amb Castelló Ruta de Sabor

Roig: “Exportem les virtuts dels productes perquè es consumen més i revertisquen en el màxim de riquesa als pobles”

La Diputació de Castelló exhibeix a Madrid Fusió la riquesa gastronòmica de la província a través de la marca de productes autòctons Castelló Ruta de Sabor amb tal de posicionar la gastronomia castellonenca entre els millors xefs del nostre país. Així, després d’una reeixida participació en FITUR, el Govern Provincial continua la seua labor de posicionar la gastronomia dels pobles de Castelló amb l’objectiu de seguir generant noves oportunitats laborals i econòmiques en el territori a partir de l’augment del consum d’aquests productes.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha explicat en la fira que “estem duent a terme una completa estratègia de promoció i de consolidació de la marca Castelló Ruta de Sabor, i com a part d’aqueixa estratègia participem en aquests esdeveniments especialitzats. Es tracta de donar a conèixer les virtuts dels productes de Castelló entre els públics prioritaris, com són els millors cuiners d’Espanya com *presciptores. En la fira poden provar els productes, rebre tota la informació dels mateixos i conèixer directament el seu lloc d’origen i el procés de producció que segueix la seua elaboració”.

Per a comunicar els millors valors de la marca, la Diputació participa de la mà de l’ambaixador de Castelló Ruta de Sabor, el xef Miguel Barrera.

“Presentar-nos de la mà de Barrera ens obri moltes portes en aquest àmbit, pel prestigi que té no solament en la seua qualitat professional sinó en la versatilitat que ha demostrat tenir en la utilització de productes autòctons en les seues creacions culinàries”, ha explicat el diputat Roig.

No és la primera ocasió que Barrera presenta els productes de Castelló amb la marca Castelló Ruta de Sabor de la Diputació, ja que també ha participat en els últims mesos en *Gastrónoma 2015 a València i en el *Fórum *Gastrònomic de Girona.

La dualitat mar i muntanya, atractiu també en la gastronomia
La dualitat i convivència de l’entorn marítim amb el muntanyenc en un mateix territori és l’element diferencial de la província de Castelló que més està concentrant la comunicació de la Diputació a l’hora de promocionar la destinació en les fires turístiques i també gastronòmiques dirigides al públic nacional.

Així, productes propis d’alta muntanya com la tòfona, les carns, els vins, olis i les aigües minerals combinen a la perfecció amb els millors mariscs, les taronges i altres hortalisses i verdures com la carxofa i la *tomata de *penjar. “Una diversitat gastronòmica amb un nivell de qualitat molt difícil de superar i al que hem de traure el màxim partit per al nostre territori. No en va, alguns dels xefs amb els quals hem parlat ens han dit que Castelló té el millor rebost del Mediterrani, així que treballem per ella”, ha indicat Roig.

Últimas noticias

Contenido relacionado