La Diputació i el seu projecte ‘Castelló Escenari Esportiu’ fan de 2018 l’any de l’esport

La Diputació de Castelló i el seu ambiciós projecte ‘Castelló Escenari Esportiu’ faran de 2018 l’any de l’esport a la província. Així, el Govern Provincial impulsarà durant el proper exercici un total de més de 300 competicions esportives de diferents rangs i disciplines, entre elles algunes tan destacades com els mundials de Trail, el Motocròs i el Campionat d’Espanya de Ciclisme en Carretera, d’entre les sis competicions ja confirmades de caràcter internacional. Aquest potent calendari esportiu ha contribuït sens dubte al fet que la província siga triada per celebrar la Gala Nacional de l’Esport i el Congrés de Periodistes Esportius el febrer de 2018 després de la sol·licitud de l’Associació de la Premsa Esportiva de Castelló amb la qual col·labora la Diputació.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha explicat que “el pròxim any Castelló serà més protagonista que mai al món gràcies a l’esport. La província es reivindica com a gran plataforma esportiva i irradiarà tots els beneficis d’aquests esdeveniments tant al turisme com als comerços dels municipis en general. Seran milions d’euros els que directament arriben d’impacte turístic als nostres pobles, això sense tenir en compte la inversió que suposa l’organització d’aquests esdeveniments al territori, així com els beneficis d’imatge de marca que suposa tenir grans plataformes esportives en més d’un centenar de països a tot el món”.

Cal tenir en compte que del calendari de més de 300 esdeveniments esportius de la Diputació a través de ‘Castelló Escenari Esportiu’ només un terç són d’àmbit provincial, és a dir, la Diputació ha fet un especial esforç per incloure una majoria de competicions d’àmbit nacional.

En aquest sentit, Moliner ha recordat que “no malgastem ni un dels beneficis que suposa l’esport per al nostre territori. Per això, impulsem un total de 15 circuits amb 100 carreres per promoure la pràctica saludable que és l’esport entre els castellonencs. Però, sense deixar aquesta part de promoció esportiva que és també un degoteig constant de turisme per als pobles durant tot l’any, centrem també esforços a posicionar-nos com a destinació esportiva a Espanya i al món”.

Internacionalitzar ‘Castelló Escenari Esportiu’
Si en alguna cosa es caracteritzarà 2018 per a l’aposta esportiva i turística de la Diputació és precisament que el pròxim any suposarà la internacionalització d’aquesta ambiciosa línia de treball de la Diputació.

Tant és així que entre el calendari esportiu que la Diputació ja ha traçat per al proper exercici, destaca una intensa programació d’àmbit internacional, amb competicions de primer nivell com són la Mediterranean Epic (del 8 a l’11 de febrer), la World Inline Cup a Orpesa (28 de març), el Mundial de Motocròs GP Comunitat Valenciana (24 i 25 de març), Mundial de Trail coincidint amb la Penyagolosa Trails (10, 11 i 12 de maig), Campionat d’Espanya de Ciclisme (22, 23 i 24 de juny) i Copa d’Europa de Clubs Junior d’Atletisme (15 de setembre).

CatalanSpanish