18:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació incorpora les arts escèniques a les exposicions en programació de febrer en Las Aulas

La Diputació de Castelló ha presentat aquest matí les novetats de la programació de L´Espai Cultural Obert Las Aulas per al pròxim mes de febrer. Entre elles, el diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat la producció teatral ‘Refugi’ del grup castellonenc La Ravalera, amb ‘Refugi’, una obra que ha produït la Diputació amb l’objectiu de fomentar i divulgar l’activitat teatral de Castelló entre els diferents sectors de població de la província. Amb açò, i per sisè mes consecutiu, el Centre Cultural Las Aulas participarà en el calendari cultural de la capital oferint una programació que s’estructura sota la denominació de Espai Cultural Obert.

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Sales: “És il·lusionant comptar amb artistes castellonencs en aquest espai i posar-ho a la disposició de tota la població provincial”[/pullquote]
Sales ha explicat que “per al mes de febrer presentem una activitat teatral, una aventura teatral diria jo, perquè per primera vegada la Diputació s’embarca, de la mà d’una companyia teatral, en la producció d’un espectacle concebut, dissenyat i adaptat a un espai tan singular com és aquest pati. Per a la institució que represente, i particularment per al departament de Cultura, la producció d’un espectacle és un repte però també un privilegi. Poder comptar amb professionals que desenvolupen la seua creativitat ací en el nostre territori, en la nostra província, per a crear un producte cultural contemporani i de qualitat que podrà a més exportar-se a altres escenaris, és un vertader luxe. És il·lusionant comptar amb artistes castellonencs en aquest espai i posar-ho a la disposició de tota la població provincial”.

‘Refugi’ és el titule de l’espectacle que es realitzarà en quatre sessions que transcorreran els dies 31 de gener, 7, 14 i 21 de febrer en el pati central de Las Aulas.

Sales ha assenyalat que “en tota Europa la inversió en cultura, i en particular en arts escèniques, per part dels governs centrals, regionals i municipals és constant, perquè les arts escèniques contribueixen al desenvolupament del territori, a augmentar el seu prestigi i a difondre la cultura. Afegir a aquests valors, la incidència positiva en les economies territorials i la projecció exterior del prestigi cultural de la província. I cal tenir present, en un plànol més immediat, la capacitat de creació de llocs de treball directes i indirectes que es generen, del que formen part teatres, actors, tècnics, personal de realització, administratius i personal de dinamització escènica de la comunitat”.
A aquest cicle teatral cal sumar l’exposició de Jose Antonio Antolí ‘L’art de pintar amb foc’, que es presentarà el pròxim 26 de febrer i les diferents activitats que realitza la Diputació en altres emplaçaments i que es pot consultar en http://agendaprovincial.dipcas.es/

Últimas noticias

Contenido relacionado