sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació integra a 13 tècnics municipals en la comissió de seguiment dels mosquits per a fer partícipar als pobles

La Diputació de Castelló ha integrat a tècnics de 13 ajuntaments de la província per a formar la comissió tècnica de seguiment en la lluita contra els mosquits amb tal de fer partícips als ajuntaments de cada pas que es done a l’hora de coordinar tots els esforços contra l’aparició de plagues en els pròxims mesos. Així, el Govern Provincial ha concretat que a més formaran part d’aquest grup permanent de treball: tècnics de la Diputació, científics de la Universitat i tècnics de la Generalitat.

El diputat de Desenvolupament Sostenible, Mario García, ha explicat que “l’objectiu no és un altre que complir amb el nostre compromís i, tal com vam dir en la primera reunió que vam mantenir, tenir una comissió tècnica permanent que serà la que tracte diàriament el tema i dels informes periòdics del qual amb tota la informació d’interés farem conéixer a tots els ajuntaments de la província. Es tracta de ser àgils, d’obrir la participació en tots els ajuntaments que compten amb tècnics especialment per al cas de plagues i compatibilitzar aqueixa agilitat i eficiència amb l’aprofitament de totes les aportacions que es puguen donar tant des dels ajuntaments com des de Generalitat i la Universitat”.

És per açò que formen part d’aquesta comissió els tècnics municipals especialitzats amb els quals expliquen els següents municipis: Alcalà de Xivert, L’Alcora, Almassora, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Castelló, Nules, Orpesa, Peníscola, Torreblanca, Vila-real i Vinaròs. També es convidarà a formar part d’aquest grup a un tècnic de la Mancomunitat del Riu Millars.

Unió d’esforços per a sumar efectivitat

El diputat García ha explicat que, “després de la reunió d’ahir tenim més clar encara la importància d’unir de forma coordinada els esforços de totes les institucions partint del coneixement científic del tema. Des de la Diputació anem a coordinar aquests esforços, i confiem que la Generalitat confirme la seua aportació econòmica per a dimensionar de la forma òptima la resposta que hem de donar a aquesta preocupació de tants municipis i d’un sector tan important per a Castelló com és el turisme”.

Cal recordar que la Diputació ha compromés ja en el seu pressupost 400.000 euros directament destinats a la lluita contra els mosquitos.es per açò que planteja a la Generalitat que cofinance amb 400.000 euros més aquesta important línia de treball per a solucionar un problema que afecta bona part de la província, especialment la zona del litoral i prelitoral castellonenc.

Últimas noticias

Contenido relacionado