21.4 C
Valencia

La Diputació inverteix prop de 17.000 euros en un projecte per a augmentar la rendibilitat de les explotacions d’extensiu de boví

S'aplica un programa de selecció per a distingir entre els caps de bestiar que es destinen a la funció reproductiva i les que es deriven a l'escorxador per a producció càrnia.

- Publicitat -AVL

La Diputació de Castelló ha contractat una assessoria externa per valor de 16.940 euros per a donar suport gratuït a les explotacions d’extensiu de boví de la província a fi que puguen augmentar la seua rendibilitat a partir de l’increment de la fertilitat dels caps de bestiar. Es tracta d’un projecte finançat per la institució provincial que permet realitzar un adequat procés de selecció que garantisca l’èxit final de la producció. Els exemplars que no oferisquen un òptim rendiment es destinaran a la producció càrnia i seran derivats a l’escorxador.

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha explicat que el que es pretén amb esta iniciativa és “potenciar el desenvolupament i el manteniment del medi rural a través del sector primari perquè este tipus d’accions repercuteix de manera positiva sobre l’economia i ajuda a fixar població al territori”.

Una de les eines que utilitza és un programa informàtic de gestió en línia en el qual s’introdueixen dades que permeten identificar les femelles que produeixen i les que no ho fan o tarden a aconseguir-ho. També s’anoten els parts, els destins de les cries i el valor d’estes. Este mecanisme ajuda a realitzar una valoració dels sementals, acció que resulta fonamental perquè les fallades en la funció semental ocasionen pèrdues molt importants.

L’avaluació té un vessant físic, una altra sanitària i una tercera relacionada amb la qualitat del semen. La primera serveix per a rebutjar exemplars que presenten tares que puguen afectar la capacitat reproductiva, i la segona per a eliminar els que presenten malalties infectocontagioses que afecten la reproducció. Quant al semen, es realitza un estudi de la qualitat del mateix en el laboratori després d’efectuar una extracció per electroejaculació.

El projecte també recorre a la inseminació artificial en els casos en els quals es pretén millorar la genètica a un cost raonable, mitjançant a l’accés al codi biològic de bous molt contrastats i valorats a través del seu semen congelat. Els ramaders interessats poden aprendre la tècnica de la inseminació mitjançant cursos personalitzats que els permetran inseminar a les seues pròpies vaques.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,787FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià