La Diputació invertirà 8,5 milions d’euros en la carretera entre Llíria i Alcublas

La Junta de Govern de la corporació dóna llum verda al projecte d'ampliació de la plataforma de la carretera CV-339, que abasta un tram de 13,4 quilòmetres.

Publicitat

La Diputació de València ha aprovat este dimarts, en Junta de Govern, l’ampliació de la plataforma de la CV-339, que uneix les localitats de Llíria i Alcublas, amb l’objectiu d’adequar esta carretera a les exigències actuals, millorant la seguretat viària i la connectivitat territorial. La inversió total del projecte ascendeix a 8,5 milions d’euros.

Les obres d’actuació, que s’estenen sobre una longitud de 13,4 quilòmetres, es divideixen en quatre trams. El primer d’ells transcorre des de Llíria fins al Camí de Caicons, més enllà de la Cooperativa Vinícola, detallen els tècnics de l’àrea de Carreteres que dirigeix el diputat Rafa García.

PublicitatRovira  

“Esta és una carretera amb gran afluència de ciclistes i trànsit de camions i vehicles i necessita esta intervenció per a reforçar la seguretat”, explica el diputat Rafa García, que afig que “la Diputació vertebra el territori amb esta mena d’actuacions de manteniment i conservació d’una xarxa provincial viària de 1.800 quilòmetres”.

Per a començar a treballar en esta primera fase del projecte, l’execució del qual es considera prioritària, es procedirà a l’adjudicació de les tasques d’expropiació dels terrenys afectats. De manera paral·lela, es durà a terme la licitació de l’obra. Està previst que este procés es complete durant la primera meitat de 2020.

L’actuació en este primer tram, que és el que més trànsit de vehicles suporta, compta amb un pressupost de 1,8 milions d’euros, partida inclosa en les comptes del pròxim exercici. Així mateix, la primera fase del projecte contempla la construcció d’un carril bici, que transcorrerà des de Llíria fins a la Cooperativa Vinícola, connectant-la a l’actual xarxa ciclista. D’esta manera, es potenciarà la mobilitat sostenible entre la capital del Camp de Túria, esta zona industrial i les urbanitzacions La Joliesa, El Pedrer i Llometa de Llevata.

Resta de millores

Entre les actuacions de millora que es desenvoluparan amb esta actuació destaquen, a part de la construcció del carril bici, l’ampliació de la calçada, l’augment de visibilitat en les corbes, l’elevació de la rasant, el reforç general del ferm, la millora del drenatge en la via i l’actualització de la senyalització existent.

Actualment, la CV-339, que suporta al voltant de 4.000 vehicles diaris, presenta un ample deficient i un paviment en mal estat, amb corbes de visibilitat reduïda, la qual cosa genera situacions de perillositat, donat el nombrós trànsit de ciclistes.

PublicitatJuega Limpio Orihuela