La Diputació d’Alacant participarà en un programa europeu per a “conscienciar de les necessitats” hídriques a Alacant

Així ho ha avançat el diputat de Projectes Europeus, Adrián Ballester.

46

La Diputació d’Alacant participarà en una iniciativa europea de cooperació interregional encaminada a “millorar” les polítiques i programes de desenvolupament en matèria de patrimoni cultural de l’aigua i que pot servir per a “conscienciar de les necessitats que té la província” en matèria hidrològica.

Així ho ha avançat el diputat de Projectes Europeus, Adrián Ballester. El projecte, estructurat en dues fases i liderat per l’Ajuntament de Breda (Països Baixos), compta amb un pressupost de 1.636.124 euros, dels quals la institució provincial rebrà més de 210.000 euros, segons ha informat la Diputació en un comunicat.

“És important traslladar a Europa la problemàtica en matèria hídrica que es pateix al llevant espanyol i amb mesures d’este tipus es pot conscienciar de les necessitats que té la província d’Alacant”, ha ressaltat Ballester.

Segons ha explicat el responsable de Projectes Europeus, en la primera fase d’este programa, amb una durada de 24 mesos, la Diputació treballarà en l’àmbit regional per tal d’involucrar agents clau en este sector i definir les accions més convenients i participatives.

Així mateix, ha indicat que “també es duran a terme reunions internacionals amb la resta de socis europeus, en este cas Itàlia, Hongria i Dinamarca, per compartir experiències i idees”. Posteriorment, la segona fase, que es prolongarà al llarg d’un any, contemplarà l’execució de les actuacions dissenyades, així com el seu seguiment.

Interreg Europa
Interreg Europa és un programa de cooperació interregional que pretén “ajudar els governs locals i regionals de tot Europa a desenvolupar i optimitzar polítiques socials i ambientals, a crear entorns i oportunitats ia compartir solucions per propiciar inversions, innovació i implementació sostenible dels territoris”, ha afegit la Diputació.

En ell s’inclou el projecte WAVE, que es basa en perfilar estratègies per a la reutilització i aprofitament del patrimoni cultural de les ciutats vinculats als seus cursos d’aigua. Per a això es facen valdre accions de creixement socioeconòmic i adaptació climàtica de les diferents zones implicades.

Finalment, Ballester ha puntualitzat que “l’objectiu principal de la Diputació a l’hora de sumar-se a esta proposta és la de contribuir a millorar les polítiques regionals que donen suport a la posada en valor del llegat hídric i el seu aprofitament tradicional. La província d’Alacant compte, en este sentit, amb una llarga trajectòria i experiència en la gestió d’este recurs, tan escàs com vital en el seu territori “.