miércoles, 12 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

BiciCas selecciona 10 finalistes entre 2.000 propostes per a instal·lar les dues noves bases

Més de 850 participants i prop de 2.000 propostes ha sigut l’excel·lent resposta de la ciutadania a l’enquesta oberta per Bicicas, el servei de préstec de bicicletes de l’Ajuntament de Castelló, durant aquesta última setmana per a decidir la ubicació de les seues noves bases. La votació oberta en xarxes socials ha generat una participació massiva, resultant 10 finalistes que ara se sotmetran a votació en una segona ronda fins a divendres que ve, 29 de gener:

• La Farola-Plaça Independència (Hisenda-Tràfic)
• Avinguda del Mar-Parada del Tram-Recinte de Fires
• Voltants Plaça Fadrell – Marquès de l’Ensenada
• PAU Lledó (C/ Dr Vicente Altava-Hospital Rei Don Jaime)
• Avinguda Lledó (rotonda Tombatossals)
• Palau de la Festa-Policia Nacional
• Zona entre Calle Orfebre Santalinea i Moyano
• Voltants Calle Riu Jabalón (Sensal II)
• Zona entre avinguda Serradal i Harley Davidson (Grau)
• Plaça Sequiol-IES Joan Bautista Porcar

La consulta online ja està oberta al públic general -no solament a usuaris del servei- a través de la web bicicas.es i les xarxes socials, amb la possibilitat de triar una sola base de préstec per vot. Les dues més votades, d’entre aqueixes 10 finalistes, seran les que Bicicas instal·larà durant la pròxima primavera.

Entre les 2.000 suggeriments rebuts en la primera votació, Bicicas ha hagut de descartar les ubicacions que tècnicament no eren viables, com algunes de les més demandades: places María Agustina, Les Aules, Escola Pia o Mallorca. A més, una altra de les quals han sigut molt votades, la Ciutat del Transport, tampoc pot ser valorada per no disposar d’accés per carril bici. No obstant açò, el regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha anunciat que l’Ajuntament de Castelló té previst millorar els accessos amb bicicleta a aqueixa zona, dins del Pla de Mobilitat que està ara en fase d’estudi, i Bicicas atendrà aqueixa demanda en futures ampliacions del servei una vegada estiga resolta l’accessibilitat. Simó ha aplaudit la iniciativa i l’excel·lent resposta ciutadana.

Bicicas comunicarà durant la primera setmana de febrer les dues ubicacions guanyadores, amb el que el servei superarà a la primavera les 50 bases repartides per tota la ciutat, des de l’Hospital General fins al poliesportiu Ciutat de Castelló i des de la Universitat Jaume I fins a l’avinguda Ferrandis Salvador en el Grau.

Últimas noticias

Contenido relacionado