La Diputació realitzarà l’any vinent l’itinerari alternatiu per a desviar el trànsit de la carretera de Massarrojos

Rafa García es reunix amb l'alcalde de Rocafort, un dels municipis que es beneficiaran d'esta infraestructura al costat de Montcada i Massarrojos.

La Diputació de València licitarà l’any vinent les obres de l’itinerari alternatiu per a descongestionar el trànsit en la CV-308, que acumula diàriament més de 9.000 vehicles en la travessia de Massarrojos. L’àrea de Carreteres que dirigix Rafa García publicarà de manera imminent el projecte de condicionament del Camí del Palmar-Camarena, que permetrà desviar el trànsit del nucli urbà de Massarrojos i reordenar-lo cap a la connexió amb la CV-310.

Esta infraestructura, que compta amb un pressupost d’al voltant d’un milió d’euros, està previst que s’inicie en 2020, una vegada completades les xicotetes expropiacions que competeixen als ajuntaments de València i Montcada, necessàries per a l’ampliació de la calçada del Camí de Camarena i l’arranjament de certes corbes tancades amb l’objectiu de reforçar la seguretat de la via. “És una infraestructura prioritària perquè necessitem millorar la seguretat d’un camí molt transitat i de les veïnes i veïns de Massarrojos, la via principal dels quals està ocupada cada dia per més de 9.000 vehicles”, explica Rafa García.

Durant la reunió mantinguda esta setmana amb l’alcalde de Rocafort, Guillermo José Gimeno, en la qual també va participar el diputat provincial Jesús Gimeno, el responsable de Carreteres de la Diputació va assenyalar que “s’ha tractat de garantir la seguretat i d’atendre les demandes veïnals, amb actuacions concretes en la travessia de Massarrojos, però ara es vol fer un pas més i donar una solució al problema del col·lapse de trànsit en l’artèria principal d’esta localitat”.

Vertebració i seguretat

L’actuació que prepara l’àrea provincial de Carreteres s’emmarca en la primera fase del programa per a la millora de Camins d’Interés Territorial, a través del qual l’àrea d’Infraestructures de la Diputació condiciona camins de diferents poblacions, de titularitat municipal, amb una importància vertebradora sobre el territori que transcendix del municipi al qual pertanyen.

El Camí del Palmar-Camarena, la titularitat del qual comparteixen Montcada i València, constituix una important via de connexió per l’oest entre la CV-310 i l’A-7 a l’altura de Bétera, així com per als municipis de Montcada, Massarrojos i Rocafort. El camí suporta un trànsit elevat i presenta una alta perillositat per la falta d’amplitud i les corbes de radi tancat. En la millora d’estes qüestions treballarà la Diputació amb un projecte que dotarà al camí de les condicions de seguretat necessàries per a rebre bona part dels vehicles procedents de Montcada i Godella que diàriament travessen la pedania de Massarrojos.

El termini d’execució de les obres, des de la seua aprovació, serà de cinc mesos i, amb una inversió d’1.084.680 euros, permetrà convertir el Camí de Camarena en una via més ampla, de doble sentit, corbes més segures i quatre glorietes que facilitaran els accessos des de les vies i camins secundaris. L’actuació projectada inclou la rehabilitació superficial i la millora de la capa de rodadura, la millora de la senyalització horitzontal i vertical i l’abalisament del camí.

En el cas de la CV-308, i en concret del tram que travessa Massarrojos, l’actuació de condicionament i reforç de la seguretat viària en el Camí del Palmar-Camarena és una solució per a descongestionar el trànsit, i arriba després d’una primera intervenció en el nucli urbà per a millorar la seguretat de les veïnes i veïns del municipi. La Diputació va ampliar les voreres en la travessia i va crear un tram de circulació regulada per semàfors i restringida a un sol carril, amb l’objectiu de calmar el trànsit a l’interior de la localitat.

CatalàEspañol