La Diputació reforça el seu compromís contra la violència masclista

La vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, assenyala que "és necessari que totes les autoritats i institucions treballem coordinades i unim esforços per a combatre la violència masclista de manera eficaç".

La Diputació de Castelló se sumarà de manera activa als actes amb motiu del ’25N’, el Dia Internacional de l’eliminació de la Violència contra les Dones, reforçant el seu compromís contra la violència masclista amb la seva incorporació, per primera vegada, a la Plataforma Ciutadana per la Igualtat de Castelló, tal com ha destacat la vicepresidenta de la institució provincial i responsable de l’àrea, Patricia Puerta, qui assenyala que “és necessari que totes les autoritats i institucions treballem coordinades i unim esforços per a combatre la violència masclista de manera eficaç”.

La Plataforma està integrada, entre altres col·lectius i entitats, pels partits polítics (PP, DiputaciPSPV, EU, Compromís i Castelló en Moviment), la Unitat de Violència de Gènere de la Subdelegació de Govern de Castelló, la Direcció territorial del Institut de les Dones, el Servei d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i homes de l’Ajuntament de Castelló, així com pels sindicats CCOO, UGT i Intersindical Valenciana i per diferents organitzacions de caràcter social: Associació de Dones Empresàries de Castelló, Amuinca, Afavir, Associació 8 de Març, Fundació Isonomia, Dones de Negre, Liceu de Dones, Associació de Treballadores de Llar de Castelló, Creu Roja Castelló i Aula Debat Dones del Grau de Castelló. Ara, per primera vegada, se suma la Diputació de Castelló.

En aquest sentit, la institució provincial, en el marc d’aquesta plataforma, ha preparat una sèrie d’actes amb motiu del 25N. El primer d’ells lliurament de premis de l’IX Concurs de redacció “Rocío, sempre en el teu cor: no més violència de gènere”, que es realitza en col·laboració amb l’Associació d’Ajuda a Familiars i Víctimes de Violència de Gènere “Rocío López Agredano (Afavir). En aquest esdeveniment participa alumnat de tots dos sexes, d’edats compreses entre els 14 i els 18 anys d’instituts de Secundària i Batxillerat de la província. Tots ells concursen en una única categoria, atorgant-se als tres millors treballs un diploma acreditatiu del premi, una placa commemorativa i un obsequi. El jurat qualificador està integrat per dos representants de la Corporació Provincial i dues més de l’associació Afavir.

Aquest mateix dia, l’edifici de la Diputació Provincial de Castelló quedarà il·luminat en color violeta, que estarà actiu fins al 29 de novembre, per a donar suport simbòlicament la denúncia dels assassinats masclistes per violència de gènere, sumant-se així a una acció que també tindrà lloc en altres edificis públics en el territori nacional.

Així mateix, des de la Diputació s’anima a participar en la manifestació prevista per al 25 de novembre, que partirà de la plaça María Agustina de la capital de la Plana a les 19.00 hores per a culminar en la plaça Major amb la lectura d’un manifest.

Els actes que impulsa la Diputació acabaran el 29 de novembre, amb una representació teatral, a les 19.00 hores, en la plaça de les Aules. Es tracta de “Com quedem?”, de la companyia Teatre de Caixó”, una obra que aborda com es construeixen les relacions sexuals i afectives en l’adolescència. Una obra en la qual la reflexió, l’autoconeixement i la capacitat crítica recorren la representació teatral.

CatalanSpanish