sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Diputació reforça el seu impuls al turisme esportiu en incorporar dues carreres al circuit BTT Challenge XC Marató

La Diputació de Castellón enriqueix el seu treball de vertebració turística i esportiva en incorporar dues noves proves a l’II Circuit Challenge XC Marató Diputació de Castelló. Ho conformaran cinc proves de 80 quilòmetres cadascuna, deixant un recorregut total de 240 quilòmetres de muntanya en catorze municipis de la província.
[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Martínez: “Consolidem un circuit exigent que posa en valor el potencial de les nostres muntanyes per a acollir aquest tipus de proves”[/pullquote]

El diputat d’Esports, Luis Martínez, ha destacat en la presentació del circuit que “es tracta de la consolidació d’una iniciativa que va sorgir en 2015 i que ja en la seua primera edició va atraure a més de 600 participants. I és que la qualitat en el recorregut i la cura amb el qual s’han dissenyat, responen característiques de la diferent orografia amb la qual explica la muntanya de la província de Castelló. La zona de Borriol, amb la seua pedra autòctona, la zona d’Onda, a les portes de la Serra de Espadán, i Vall d´Alba amb el seu plànol i entorn característic. El repte ha sigut dissenyar un pla esportiu de molta qualitat amb un complet programa d’activitats complementàries que done lloc a una experiència esportiva única per a convertir-se també en la millor experiència turística. No es tracta només que vengen a visitar-nos per primera vegada, sinó que ens recorden i tornen. Tenim un territori excepcional, i la suma de tots els esforços entre institucions i clubs ha de donar lloc al millor resultat”.

La primera de les carreres tindrà lloc en Vall d´Alba el pròxim 21 de febrer. Li seguirà, l’1 de maig la carrera d’Onda, i continuarà el 24 de setembre en l’Alt Maestrat (Llaures, Benassal, Catí i Culla). Aqueixa serà una de les dues noves proves, al costat de la d’Orpesa que tindrà lloc el 16 d’octubre. El circuit de maratons BTT conclourà com ja va ocórrer l’any passat amb la carrera de Borriol el 30 d’octubre.

Deu Circuits Provincials per a vertebrar turisme i esport
Amb la incorporació del Challenge XC Marató Diputació de Castelló són ja un total de 10 circuits provincials que impulsa la institució com a part fonamental de la labor de vertebració esportiva i turística en els municipis de Castelló.

“Promocionem la pràctica de l’esport, però volem que repercutisca en impacte econòmic i en dinamització del nostre territori. Es tracta de rendibilitzar els nostres recursos de la forma més responsable i òptima per als castellonencs i, sens dubte, l’àmbit esportiu està contribuint a obrir noves oportunitats de desenvolupament futur en els nostres pobles”.

Així, els 10 circuits provincials que recolza la Diputació són els següents: Circuit BTT Muntanyes de Castelló, Circuit BTT Alt Palancia, Challenge XC Marató Diputació de Castelló, Circuit de Carreres de Muntanya Diputació de Castelló, Lliga Nord, Circuit de Carreres Populars d’Asfalt, Circuit de Triatló, Circuit de Duatlón, Circuit de Voley Platja i Circuit de Carreres Nocturnes.

Últimas noticias

Contenido relacionado