jueves, 28 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La direcció de CaixaBank i els sindicats acorden reduir l’ERO a 2.023 afectats

El criteri d'afectació serà el d'adscripció voluntària. Per als treballadors del col·lectiu A (nascuts en 1965 i anys anteriors) s'ha pactat una indemnització bruta equivalent al 57% del salari regulador fins als 63 anys, que podrà ser percebuda en un únic pagament o de manera fraccionada

La direcció de CaixaBank ha arribat a un acord amb els sindicats sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que escometrà l’entitat en el marc del seu Pla Estratègic 2019-2021, que finalment afectarà un màxim de 2.023 eixides voluntàries.

El criteri d’afectació serà el d’adscripció voluntària. Per als treballadors del col·lectiu A (nascuts en 1965 i anys anteriors) s’ha pactat una indemnització bruta equivalent al 57% del salari regulador fins als 63 anys, que podrà ser percebuda en un únic pagament o de manera fraccionada.

Els treballadors que opten per la indemnització en forma de renda rebran 18.000 euros bruts addicionals (nascuts en 1962 o abans), de 23.000 euros (nascuts en 1963) o de 28.000 euros (nascuts en 1964 i 1965).

A més, aquest col·lectiu comptarà amb un conveni especial amb la Seguretat Social fins als 63 anys i aportacions a un pla de pensions d’ocupació de CaixaBank fins als 63 anys.

Fins a aquesta edat podran seguir gaudint de la pòlissa sanitària col·lectiva dels empleats del banc com fins ara i després tindran la possibilitat de sol·licitar, a càrrec seu, la seua inclusió en la pòlissa de beneficiaris.

Per la seua banda, els treballadors nascuts en 1966 i 1967 (col·lectiu B) que s’adherisquen a l’extinció indemnitzada percebran una indemnització del 57% del salari regulador, a la qual se sumaran 38.000 euros bruts si decideixen percebre-la fraccionada.

Aquest col·lectiu també comptarà amb un conveni especial amb la seguretat social fins als 63 anys i podrà sol·licitar la seua inclusió, a càrrec seu, en la pòlissa sanitària que corresponga en condicions de beneficiari sense condicionants d’accés.

Per a la resta de treballadors (col·lectiu C, nascuts en 1968 i posteriors) la indemnització bruta serà l’equivalent a 45 dies de salari regulador per any de treball, amb un límit de 42 mensualitats i un mínim de 36. També podran sol·licitar la seua inclusió, a càrrec seu, en la pòlissa sanitària corresponent en condicions de beneficiari.

Dins d’aquest grup, els nascuts entre 1968 i 1970 podran optar per percebre la indemnització en un únic pagament o en abonaments mensuals durant huit anys. En aquest últim supòsit s’afegirà una indemnització addicional de 13.000 euros bruts per a aquells amb antiguitat menor a 10 anys i de 23.000 euros als quals compten amb una antiguitat major.

El període d’adhesió a la mesura d’extinció prevista s’obrirà dins de 30 dies naturals i romandrà obert durant un termini no inferior a set dies. Els empleats amb discapacitat rebran una indemnització major a l’estipulada.

L’entitat contestarà totes les sol·licituds en el termini de 20 dies naturals des de la fi del període d’adhesió i serà ella qui determine la data concreta d’extinció del contracte de treball de cada empleat afectat, en tot cas dins del període comprés entre la firma de l’acord i el 31 de desembre de 2020.

AMPLIACIÓ D’OFICINES ‘STORE‘ I ‘BUSINESS BANK
L’acord firmat també amplia el nombre màxim d’oficines previst en 340 oficines ‘Store‘ i 70 ‘Business Bank‘ addicional al contingent actual de 290 oficines. A més, el contingent d’oficines ‘Store‘ podrà ampliar-se en 50 oficines si s’acrediten raons comercials de les quals s’haurà d’informar en la comissió de seguiment.

Per a preservar la voluntarietat en l’accés o permanència en l’horari singular, la direcció s’ha compromés a garantir que el nombre d’oficines ‘Store‘ i ‘Business Bank‘ en horari singular no supere el 50% del total d’oficines de la província o que com a mínim hi haja 200 oficines retall en horari general en la província.

Així mateix, amb l’objecte de garantir la voluntarietat a l’accés a l’horari singular establit, el personal adscrit a una oficina que passe a ser considerada com ‘Store‘ o ‘Business Bank‘ amb horari laboral singular que no sol·licite voluntàriament la seua adscripció a la mateixa o que, de fer-ho, no siga seleccionada, serà resituada en un centre de treball amb horari general. En el pacte inTouch, el nombre màxim de treballadors serà de 2.000 gestors.

Respecte a les oficines S1 (d’un sol empleat), aquest no podran superar les 300 sucursals i podran tindre horari d’atenció al públic reduït o fins i tot tancar alguns períodes de temps. A més, s’ha creat una nova tipologia denominada S2 (dos empleats en àmbit rural), el contingent màxim del qual serà de 450 oficines.

Quant a horaris, serà fins a les 14.30 hores de dilluns a divendres i l’horari de vesprada dels dijous es redueix a dues hores, fins a les 18.30, retirant-se la mesura d’obertura de les vesprades els dimarts i de cent vesprades per als gestors comercials.

L’acord també elimina l’obligatorietat de la funció de sotsdirectors/segons responsables en les oficines d’àmbit rural de tres o menys empleats. No obstant això, els que actualment exercisquen aquestes funcions en aquestes oficines mantindran el seu càrrec com a garantia personal transitòria mentre mantinguen la funció.

Les mobilitats estaran fitades fins els 75 quilòmetres i es donarà prioritat a les voluntàries amb majors primeres. Així, solament podran generar mobilitat les extincions produïdes en places deficitàries.

Les primes per mobilitat voluntària s’han fixat en 4.500 euros més 125 euros per 36 mesos entre 26 i 50 quilòmetres i en 4.500 euros més 357 euros per 36 mesos entre 51 i 75 quilòmetres. Del seu costat, les mobilitats forçoses entre 26 i 50 quilòmetres tindran una indemnització de 7.200 euros més 200 euros per 36 mesos i de 16.200 euros i 450 euros per 36 mesos entre 51 i 75 quilòmetre.

CC.OO. NO FIRMA L’ACORD
La Plataforma Unió Sindical CaixaBank, instrumentada per set de les huit organitzacions presents en el banc, ha qualificat el seu treball negociador de “rotund èxit”, ja que des de l’ERO inicialment previst, que contemplava 2.157 mobilitats forçoses, a l’acord finalment aconseguit, la diferència “ha sigut sideral”.

L’acord ha sigut subscrit per les seccions sindicals de SECB, UGT, SIBFEC i CIC, que ostenten en el seu conjunt el 58,5% de la representació de membres de comités d’empresa i delegats de personal en l’àmbit d’afectació de l’acomiadament.

Per la seua banda, CC.OO., amb el 40,58% de representació, no ha firmat el document, ja que “ha mantingut des d’un primer moment que no acceptaria ni extincions forçoses ni mobilitat geogràfica forçosa”.

“CC.OO. ha decidit no firmar un acord en què la plantilla no guanya absolutament res i que implica pèrdua de promoció (eliminant la figura de la subdirecció), pèrdua d’expectatives, dificultats per a mantindre l’horari general, quedar-se com a únic empleat en una oficina, un trasllat lluny de les seues famílies, etc.”, ha indicat en un comunicat.

Últimas noticias

Contenido relacionado