La Direcció d’Infermeria de l’hospital Clínic amenaça per a evitar les hores de conciliació familiar

El sindicat adverteix que denunciarà estes actuacions per a impedir acollir-se al dret reconegut pel Consell al març.

Publicitat

El sindicat CSIF alerta d’amenaces des de la Direcció d’Infermeria de l’Hospital Clínic de València per a evitar que treballadors s’acullen al seu dret a gaudir de l’hora de conciliació familiar, reconeguda en l’article 7 del Decret 42/2019 de 22 de març del Consell. La central sindical reclama que les persones interessades tinguen llibertat per a disposar d’eixa hora de conciliació i anuncia que denunciarà a Inspecció estes amenaces, que se centren en avisos de canvi de servei.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que professionals d’Infermeria de l’Hospital Clínic Universitari de València no estan podent acollir-se a este dret. Quan ho sol·liciten la resposta consisteix en l’advertiment d’un canvi de servei. A més, en serveis com el de Reanimació, on està autoritzada des de juny, per problemes d’organització no les estan concedint.

PublicitatRovira  

El sindicat portarà este impediment davant Inspecció de Treball. La central sindical considera molt greu que “en lloc de contractar a personal per a cobrir eixes hores de conciliació, des de la Direcció d’Infermeria estiguen pressionant a qui les sol·licita amb canvis de servei perquè es tire arrere i no les demane finalment”.

CSIF reclama amb urgència que acaben les amenaces cap al personal d’infermeria, que representa al voltant del 60% del total de la plantilla de l’hospital, perquè s’aculla a este dret de disposar d’una hora diària per a conciliació familiar.

PublicitatJuega Limpio Orihuela