“La disco resplandece” de Chema García Ibarra triomfa en el Festival de Curtmetratges de Requena

El director il·licità va recollir a Requena la Menina a Millor curtmetratge de la Secció Oficial

El diumenge 3 de juny es va celebrar el lliurament de premis i gala de clausura de la  edició del Festival de Curtmetratges “Requena i… Acció!” en el Teatre Principal de la ciutat. El jurat, format per la promotora audiovisual Daura Martí, l’actriu Irene Anul·la i el crític i periodista Gerardo León va concedir la Menina al Millor curtmetratge de la Secció Oficial a “La disco resplandece“, del director il·licità Chema García Ibarra, per “la seua manera particular d’extreure de l’entorn i dels actors un relat ocult a l’espai social reflectit de forma certa i veritable”. García Ibarra no va faltar a la cita i va agrair el guardó remarcant “la dificultat de dirigir un curt d’aquestes característiques” i va agrair al Festival i a l’Ajuntament l’organització d’un certamen que “dóna suport al curtmetratge nacional i incentiva així el desenvolupament de nous projectes audiovisuals”. El jurat del certamen també va voler fer un esment especial al curtmetratge d’animació “Morning Cowboy” de Fernando Pomares.

Un altre dels grans triomfadors de la nit va ser “Les bones nenes“, que es va fer amb el premi a millor direcció, atorgat a Clara Roquet; i el de Millor actriu, que es va lliurar ex aequo a les dos protagonistes de la cinta: Nidia Chamorro i Ona Comes. L’actriu Alba José va tenir un esment especial pel seu treball en “Rol”, de Hammudi Al-Rahmoun Font, que va aconseguir el reconeixement al Millor guió. El guardó al millor actor va ser per al xinés GuXiang pel seu paper en la coproducció xinés-espanyola “Pruna d’aigua dolça”, del tàndem format per Roberto F. Canó i XuXiaoxi.”The Mauritània RailwayBackboneof The Sahara“, per la seua banda, va recollir dos premis: Millor fotografia, per al seu director McGregory Millor banda sonora, que va recaure en el músic neozelandés RhianSheehan.

El Premi Especial en memòria del periodista i col·laborador del Festival Salvador Regües i lliurat per la regidora de Cultura i Turisme de Requena  José Martín Muñoz, va anar per al curtmetratge “La muñeca rota” del canari Daniel León Lacave i el Premi del Públic, triat per tots els espectadors que durant el cap de setmana es van acostar al Teatre Principal per gaudir de les passades, va anar per “9 pasos” dels valencians Marisa Crespo i Moisés Romera. Finalment, el Concurs Astoria, celebrat paral·lelament al certamen i que premia els curtmetratges rodats a Requena, va anar per a “El películas”, de Rafa Mollá i Chema García. Aquest últim premi va ser potser el que amb més intensitat es va viure, ja que la majoria dels candidats eren de la mateixa Requena.

Durant la gala, que va ser ambientada pel quartet acústic italo-espanyol Decanter, també es va viure un sentit homenatge al director Miguel Alcantud, que va viure a Requena durant gran part de la seua infància i joventut. El director de producció de prestigi internacional, el requenense Toni Novella, que ja rebés aquest mateix reconeixement fa tres anys, va anar l’encarregat de presentar a un Alcantud que, visiblement emocionat, va tenir unes paraules d’agraïment durant les quals va recordar els seus anys viscuts a Requena.

Amb aquest homenatge, va acabar l’edició de 2018 de “Requena i… Acció!, que ha deixat un gran sabor a cinema de qualitat en format curt i ha vist un any més complerts els seus principals objectius; acostar el món del cinema i del curtmetratge a persones de totes les edats i condicions a la ciutat i incentivar i promoure la producció cinematogràfica a Requena.