La dona assassinada a Dénia estava al sistema Viogen valorada com a risc mitjà

La Policia creu que l'home, que ha sigut detingut, va comprar l'escala i el ganivet ahir dilluns i va actuar, per tant, de forma premeditada.

La dona que ha mort degollada esta matinada presumptament a mans de la seua exparella en la localitat alacantina de Dénia es trobava en el sistema de seguiment dels casos de violència de gènere Viogen valorada com a risc de grau mitjà, segons han informat des de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana.

L’assassinat de la dona, de nacionalitat russa i 44 anys, s’ha produït esta matinada quan l’home, també rus i de 54 anys, ha accedit a la vivenda amb una escala, per la qual cosa ha comés també violació del domicili. La Policia creu que l’home, que ha sigut detingut, va comprar l’escala i el ganivet ahir dilluns i va actuar, per tant, de forma premeditada.

Rovira  

La subdelegada del Govern a Alacant, Araceli Poblador, ha afirmat, durant la concentració de repulsa per este nou cas de violència masclista, que la víctima figurava en Viogen valorada com de risc de grau mitjà, la qual cosa implica seguiment de la víctima, vigilància aleatòria i seguiment de Servicis Socials i Centre Dona 24 hores. “Crec que el sistema no ha fallat”, ha sostingut, encara que ha reconegut que sí ho ha fet “algun ressort”, que està sent “avaluat hui”.

Així, ha anunciat que esta setmana es realitzarà una mesa de violència de gènere per a estudiar “este cas” i saber “què ha fallat” o “què ha pogut fallar”. “Hi ha hagut dos trencaments de condemna”, ha agregat Poblador, que ha explicat que la dona comptava fins i tot amb el ‘telèfon atenpro’: “Tenia tot el que el sistema podia oferir-li”.

Per la seua banda, la responsable de Violència de Gènere de Subdelegació, Modes Salazar, ha incidit sobre este cas en què “fa dos Nadals” es va registrar un “incident greu” i “a partir d’ací es va posar la denúncia, que ell no havia tolerat en cap moment”.

A més, ha precisat que tenia ordre d’allunyament, com a mesura cautelar mentre la sentència era ferma, tant cap a la xiqueta com cap a la mare. Salazar ha afegit que la dona va ser valorada el passat 1 d’octubre com a risc de grau mitjà.

La subdelegada ha lamentat que la Comunitat Valenciana suma set víctimes enguany, cinc de les quals en la província d’Alacant, una en la de València i una altra més en la de Castelló, i que en tota Espanya hi ha ja 48 víctimes reconegudes i quatre en estudi.

Preguntada per eixa situació, ha negat que açò supose que a Alacant “hi haja menys protecció”, perquè el treball de les policies és “excel·lent” i els protocols de col·laboració estan “funcionant”. “És el contrasentit d’algunes ments i caps”, ha mantingut.

VA COMPRAR EL GANIVET I L’ESCALA AHIR
Per la seua banda, el comissari provincial, Alfonso Cid, ha explicat que el presumpte assassí està detingut i que se sospita que va comprar ahir mateix el ganivet de carnisser amb la qual ha agredit la dona i l’escala de dos trams, amb uns tres metres de longitud, amb la qual ha accedit a la vivenda. Per açò, la Policia Nacional considera que ha actuat de manera premeditada.

Cid ha explicat que la víctima presenta ferides en les mans, en un intent de resistència, encara que ha apuntat que l’atac ho ha dut a terme quan la víctima dormia. A més, ha recordat que la filla de la víctima, una menor d’11 anys, estava en la vivenda en el moment del crim i que l’agressor li ha demanat que avisara la Policia.

L’home ha esperat en la vivenda l’arribada dels agents. S’està a l’espera que preste declaració en comissaria. El comissari ha indicat que probablement passe a disposició judicial demà dimecres.

FULGENCIO: NO POT HAVER-HI “MITGES TINTES”
Per la seua banda, el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, que ha participat en un acte de condemna a València, ha asseverat que, en violència de gènere, no pot haver-hi “mitges tintes”. “Hem de ser unànimes, el conjunt de la societat per a condemnar” estos fets, ha instat.

“No pot haver-hi cap gènere de dubte, no es pot estar des de gens d’interés polític qüestionant si açò és violència no sé de quin tipus”, ha dit Fulgencio, que ha insistit que la condemna ha de ser “ferma”.

DOL OFICIAL A DÉNIA
Per la seua banda, des de l’Ajuntament de Dénia ha informat que s’ha decretat un dia de dol oficial per la mort de la dona.

PublicitatJuega Limpio Orihuela