La falta de connexió a la xarxa de sanejament és la causa dels abocaments que obligaren al tancament de platges

L'anàlisi tècnic confirma la hipòtesi inicial i assenyala la necessitat de corregir els enllaços irregulars amb la xarxa de séquies

La Comissió Tècnica de Platges constituïda l’onze de juliol per detectar l’origen dels abocaments que obligaren a tancar nou platges a l’àrea de València i de l’Horta Nord ha conclòs que la connexió irregular a la xarxa de sanejament és la responsable dels positius a les anàlisis.

L’informe final confirma així les primeres hipòtesis i reconeix la necessitat que els ajuntaments corregeixen els enllaços irregulars d’edificis i habitatges a la xarxa de séquies.

Rovira  

La Direcció General de l’Aigua ha avançat la seua disposició a col·laborar amb els municipis quan siga necessari i ha emplaçat a noves reunions amb representants dels ajuntaments afectats, de les comunitats de regants i de la Diputació de València.

Els tècnics han dissociat els episodis ocorreguts dins l’entorn de València amb els de la resta de platges -tancades a conseqüència de les pluges de les últimes dues setmanes- i que s’emmarquen dins dels paràmetres dels últims anys.

La Comissió, en els últims dos mesos, ha arreplegat mostres en diferents trams de les séquies per prendre una “foto fixa” de la situació. Destaquen que l’efectivitat de les mesures de desinfecció posades en marxa com a pla de xoc per garantir la seguretat dels banyistes demostren clarament on es troba l’origen del problema.

Els responsables de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica han agraït el treball del personal tècnic de la comissió, que, en tot moment, ha col·laborat i treballat conjuntament en favor de la seguretat de les persones i de l’anàlisi científic de les mostres.

PublicitatJuega Limpio Orihuela