La Federació de Fogueres de Sant Joan signa el conveni de difusió amb Costa Blanca

La festa declarada d'Interés Turístic Internacional compta amb una aportació de 110.000 euros de la Diputació d'Alacant i Eduardo Dolón parla del “Cas Fitur”

El diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, i el president de la Federació de Fogueres, Manolo Jiménez, signen el conveni que regulara una col·laboració entre tots dos organismes per a la difusió nacional i internacional d’aquesta festa. Una celebració que ha sigut declarada d’Interés Turístic Internacional i que amb aquest acord de col·laboració la Diputació d’Alacant aportarà 110.000 euros. A la signatura també van estar presents el diputat de Presidència, Economia i relacions Institucionals, Carlos Castillo, així com les Belleses del Foc Adulta i Infantil, Aleida González i Andrea del Caño, respectivament, i les seues dames. Eduardo Dolón va destacar la importància que suposa promocionar aquest tipus de festa com a reclam fora de les nostres fronteres. Per la seua banda, Manolo Jiménez va qualificar de fonamental que Els Fogueres seguisquen sent una festa coneguda internacionalment. No obstant això, la promoció realitzada a Lisboa en 2017, va generar una tornada econòmica superior als deu milions d’euros. Per a enguany es pretén oferir a Lió per a obtenir els mateix benefici o fins i tot majors que la promoció portuguesa. La potenciació i difusió d’aquesta festa del foc rep cada any una col·laboració important de la Diputació d’Alacant. És tal l’aportació que ja va comentar el diputat Dolón que el Govern Provincial ha oferit a aquesta Federació en les últimes set edicions prop de 300.000 euros “mostrant d’aquesta manera el seu compromís i respatler a aquesta celebració, símbol universal dels nostres costums i tradicions”, va assenyalar el diputat.

fogueres Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

El cas Fitur

Fa uns dies, un mitjà de comunicació publicava la petició de Compromís d’imputar a l’expresident José Joaquín Ripoll i a dues funcionàries per l’adjudicació per al muntatge del estand de Fitur del patronat provincial Costa Blanca en els anys 2007 i 2008. Pel que sembla en aqueix escrit presentat al jutjat hi ha conductes delictives que van fins a fins i tot el 2004. En el document s’identifica a les persones en les quals consta l’expresident de la Diputació i dues funcionàries, una d’elles, Tatiana Parreño era secretària del patronat i ara ocupa el càrrec de cap de serveis de Carreteres en la Diputació. La coalició parla d’una repetició de fires i els expedients es solapen amb ofertes econòmiques que es reprodueixen. Compromís xifra la quantitat defraudada per les empreses Exporigging i Stands Molins des de 2004 de 3,2 milions d’euros de fons públics. El diputat de Turisme del Patronat, Eduardo Dolón, va tancar la comissió de recerca que el ple reclamava i que els membres de Compromís exigeixen una explicació. Quant a Ripoll, penja una petició de la fiscalia de 16 anys de presó en el cas Brugal. El vicepresident de la Diputació d’Alacant i del Patronat de Turisme de la Costa Blanca, Eduardo Dolón, ha parlat sobre les acusacions de Compromís i els ha titllat de manipuladors per utilitzar una contestació a una pregunta formulada al president provincial, César Sánchez. Dolón ha explicat que hi ha una mala interpretació per part de Gerad Fullana, ja que, quant als plecs eren uns funcionaris o uns altres, ja que, no hi havia una persona fixa qui portara tots aquells documents. Quant a la funcionària que Compromís demana que siga imputada, Dolón no la coneix però demana prudència i tot el que exposa aquesta formació política s’estudiarà en el gabinet jurídic. Dolón ha recomanat a Gerard *Fullana que deixe actuar a la justícia i evite els judicis de valor i de condemnar a persones que gens tenen a veure amb la disputa política.

: Valencià