jueves, 18 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Festa de la Carxofa es prepara per als actes més multitudinaris

Benicarló viurà els actes centrals de la XXIII Festa de la Carxofa, una festa declarada d’Interés Turístic Autonòmic que cada any aplega milers de visitants interessats per les múltiples possibilitats gastronòmiques de la carxofa i per la gran quantitat d’actes organitzats al voltant de la festa: concerts, exposicions, visites guiades, demostracions gastronòmiques, actes populars, etc.

Avui divendres a la nit tindrà lloc el Sopar de gala, on es lliurarà la Carxofa d’Or a Maria Teresa Traver, agricultora i una de les principals impulsores de la Festa, en reconeixement al seu esforç i dedicació en favor de la Festa de la Carxofa des del seu naixement.

El sopar servirà també per a homenatjar el matrimoni d’agricultors Joaquín Llorach Verge (conegut com a lo Rull) i Antonia Calvet Llorach, per tota una vida dedicada al camp i a la lluita en favor dels drets dels agricultors. També rebrà un reconeixement Alejandra Roda, autora del cartell que il·lustra enguany la Festa de la Carxofa.

El sopar el presidirà l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, a qui acompanyaran altres autoritats com el secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, el diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, el director territorial d’Agricultura, Antonio Garcia Sanz i els alcaldes de Vinaròs, Peníscola i Càlig (els municipis que produeixen Carxofa de Benicarló amb denominació d’origen). Com en els últims anys, també assistirà una delegació dels municipis de Ladispoli i Saint Pol de Léon, agermanats amb Benicarló.

Dissabte arribarà un dels plats forts de la festa amb la Torrada popular de carxofes que organitza el Consell Regulador de la Denominació d’Origen “Carxofa de Benicarló”, on està previst que es torren més de 1.200 quilos de carxofa i que es repartisquen vora 2.000 racions.

Diumenge, com cada any, tindrà lloc l’acte més espectacular i multitudinari de la Festa amb la Demostració Gastronòmica, que comptarà amb la presència del president de la Generalitat. Els tiquets es poden adquirir el mateix diumenge en un punt de venda pròxim al recinte de la Demostració, que tindrà lloc als carrers del centre de la ciutat. Els restaurants de la ciutat començaran aquell mateix dia les Jornades Gastronòmiques, que enguany s’allargaran fins al 6 de març.

A més, durant tot el cap de setmana encara es podrà gaudir de les Jornades del Pinxo que, un any més, estan tenint un gran èxit de públic.

Últimas noticias

Contenido relacionado