domingo, 16 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La Festa de la Carxofa s’obri a la joventut amb el festival Art&Xoc

Les regidores de Joventut, Susana Pérez, i de Turisme, Rosana Marzá, han presentat avui la primera edició de l’Art&Xoc, resultat del treball conjunt de la Regidoria de Joventut amb el col·lectiu Benicarló Youth per tal d’apropar el públic més jove a la Festa de la Carxofa. El festival suposarà una alternativa juvenil dins dels actes de la Festa i a més «serà una oportunitat real de valorar la tasca que estan duent a terme les nostres associacions», ha dit la regidora Susana Pérez. «Volem que el cap de setmana central de la Festa de la Carxofa comence fort, amb un festival potent, jove, amb un aire diferent i pensat per a tots els públics».

Art&Xoc (resultat d’un joc de paraules amb la paraula artichoke, que en anglés vol dir carxofa) tindrà lloc divendres 29 de gener a partir de les 18 hores i fins a les 2 de la matinada. L’associació Benicarló Youth participarà fent una selecció musical en vinil per donar a conéixer el sentit d’aquest col·lectiu nascut per donar a obrir un circuit a nivell local d’una música poc coneguda com és el reggae. Aprofitant la infraestructura que ja estarà muntada per a la torrada popular de carxofes de l’endemà, s’ha previst un sopar de pa i porta per a totes les persones que vulguen participar i posteriorment tindran lloc les actuacions de Contratempo i Mash Masters, dos grups amb una important trajectòria en la música jamaicana i que faran un repàs a tot tipus d’estils afrocaribenys, des de ska o reagge fins a cumbia o bachata.

Des de l’associació Benicarló Youth, Rafa Llopis i Ivan Ferreres han volgut agrair a l’Ajuntament el fet de «donar-nos l’oportunitat de promocionar el nostre treball i d’expressar el sentit de tot el que fem en el col·lectiu».

En el festival col·laboraran també joves emprenedors de Benicarló, que mostraran els seus productes i s’ha previst també un xicotet mercat de vinils.

La plaça de la Constitució, centre de l’activitat

Enguany, la plaça de la Constitució tindrà un protagonisme especial per a la Festa de la Carxofa. A banda del festival Art&Xoc, en la carpa que s’instal·larà en la plaça tindran lloc moltes altres activitats, organitzades amb l’objectiu de dinamitzar la ciutat durant tot el cap de setmana. Divendres al matí hi haurà un taller de cuina per a escolars a càrrec del Centre Integrat Públic de Formació Professional i dissabte durant tot el dia, s’han programat una fira alternativa de productes, amb xarrades i conferències i fins i tot un tast de vins. I per a la nit de dissabte, després de la torrada, s’ha programat ball popular amb l’orquestra Magia Negra.

«El que volem -ha dit la regidora de Turisme- és implicar a tots els sectors de la població i apropar la Festa de la Carxofa a tots els benicarlandos i benicarlandes».

Últimas noticias

Contenido relacionado