6.9 C
Valencia

La fi del peatge de l’AP-7 generarà perdudes importants als municipis afectats

La reducció dels ingressos en les arques municipals per la desaparició del pagament de l'IBI suposarà un total de deu milions d'euros, que deixaran d'ingressar-se.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

A partir del 2020 la fi del peatge suposarà per als municipis de la Comunitat Valenciana una reducció dels ingressos en les arques municipals per la desaparició del pagament de l’IBI, en total deu milions d’euros deixaran d’ingressar-se.

L’Ajuntament de Benissa deixarà sense cobrar 266.000 euros de l’impost de l’IBI en liberalitzar-se l’AP7, malgrat això el govern liderat pel popular, Arturo Poquet, ha decidit no apujar els impostos als seus veïns. Però esta decisió tindrà conseqüències, ja que es veuran afectades les inversions en el municipi.

Pel seu costat, el consistori de Gata de Gorgos, on fa uns mesos es va aprovar una pujada de l’IBI amb vista a l’alliberament de l’AP-7. En este municipi cobraven a l’empresa que gestionava l’autopista de peatge al voltant de 120.000 euros la per l’ús de sòl municipal.
D’altra banda, Pedreguer mitjançant la plataforma ‘Adeu AP-7’ ha organitzat a través de les xarxes socials una festa de cap d’any que servirà per a dir adeu al pagament per utilitzar l’autopista de la Marina Alta.

Per a este comiat han pensat que no hi ha res millor que celebrar un sopar de ‘sobaquillo’ en l’estació de servei de l’àrea de Sant Antoni II, en plena AP-7 i a l’altura de Pedreguer. Els participants tenen previst trobar-se a les 22.30 hores en el peatge d’Ondara, entrar per allí i arribar fins a la gasolinera, on soparan. Després eixiran per Benissa un minut després de mitjanit i sense haver de pagar per aqueix trajecte.

- Publicitat -

Per part seua, Favara ha hagut de reduir les despeses en el seu pressupost, ja que l’accés a l’AP-7 i el IBI suposava uns 54.000 euros.

EL peatge de l’AP-7 a Oliva ha sigut un dels més tramitats durant dècades i la porta d’entrada de milers de turistes a la Safor. A Oliva este canvi ix car, ja que la ciutat perd 350.000 euros en concepte d’IBI. Per este motiu l’executiu planeja canvis en els pressupostos per a ajustar la despesa. De manera paral·lela, s’espera la construcció d’una rotonda en l’N-332 per a enllaçar amb este accés i permetre l’entrada de vehicles.

- Publicitat -

En la Ribera el municipi més afectat per la pèrdua dels impostos de l’autopista és Algemesí que deixarà d’ingressar 156.000 euros. Este municipi ja ha aprovat els seus pressupostos per a 2020 i suplirà esta falta d’ingressos amb altres ajudes de la Generalitat que ascendeixen a 2.700.000 euros i serviran per a impulsar les reformes en els centres educatius.

Per a finalitzar, L’accés a l’AP-7 a Xeresa ha sigut durant més de 40 anys el port d’embarque per a milers de vehicles que viatjaven en direcció a València. Esta població ha viscut atrapada entre dues vies d’alta capacitat, l’autopista i l’N-332. Ara la primera abasta tot el protagonisme. Però la gestió pública del servei deixa 66.000 euros menys en les arques públiques.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,557FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià