sábado, 20 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La filtració de l’examen d’oposició a l’Hospital provoca una onada d’acusacions

La Diputació insta a la Conselleria al fet que investigue la presumpta filtració de l’examen d’una oposició de l’Hospital Provincial.

L’examen es va realitzar el passat 14 de novembre però segons va publicar ahir el Butlletí Oficial de la Província, el director gerent de l’hospital, Joaquín Sanchís, ha resolt anul·lar-la i convocar de nou als aspirants presentats per a realitzar de nou l’exercici el 14 de desembre a les 9.00 hores en l’aula HA1213AA del segon pis de la facultat d’Humanes i Socials de la UJI.

Des del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló indiquen que el tribunal de l’oposició de tècnic de documentació sanitària ha decidit per unanimitat que es repetisca el primer exercici per entendre que ha pogut infringir-se el principi d’igualtat que ha de regir qualsevol procés selectiu, ja que dels resultats de la correcció automatitzada d’aqueix primer exercici tipus test es desprèn que ha pogut donar-se una possible irregularitat en la custòdia de les preguntes d’aquest examen. Així, segons indiquen les mateixes fonts del Consorci, la decisió del tribunal d’anul·lar aquest exercici respon als principis de justícia, responsabilitat i transparència.

Tant sindicats com a institucions demanen explicacions per a saber com ha pogut filtrar-se el resultat de l’examen tipus test.

La diputada provincial de l’Hospital Provincial, Nieves Martínez, ha instat a la consellera de Sanitat, Carmen Munt, al fet que investigue el succeït al·legant que “la gravetat de les irregularitats en el procés ha hagut de ser evident quan tots els membres del tribunal, per unanimitat, han decidit anul·lar la convocatòria”.

 

El sindicat UGT ha indicat que no solament hauria de suspendre’s la prova, sinó tot el procés i procedir al canvi de tribunal, doncs si no “aquest òrgan no ofereix garanties perquè no ha exercit la labor de custodiar o vigilar bé els documents citats”.

Últimas noticias

Contenido relacionado