viernes, 31 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La fira de Sant Andreu bat el seu record amb 77 expositors

La reina de les festes d’Almassora, Paula Muñoz Caudet, i la seua cort d’honor van inaugurar ahir la XV Fira de Sant Andreu. El barri antic ultima en aquests moments els preparatius per a l’obertura de la mostra en la qual en aquesta ocasió participaran 77 llocs ambulants enfront de la seixantena dels últims anys. La jornada inaugural oferirà espectacles cada mitja hora fins al tancament, previst per a les 22.30 hores.

La cercavila inaugural i l’animació teatral i musical s’ensenyoriran de la Vila d’Almassora durant la vesprada i la nit, al mateix temps que els voltants de l’església de la Nativitat acolliran el campament Ferrum Radix, escenari de combats. L’associació Càtara, per la seua banda, oferirà la xarrada “Nosaltres, els càtars” a les 19.00 hores en el recinte de la fira, que albergarà una demostració de vol de falconeria a continuació. Reposar forces també serà possible durant els tres dies en les tavernes situades en la plaça de l’Església i en el soc àrab de la plaça Major.

LLes associacions locals han tingut una ampla participació en la mostra que té els seus orígens en 1398, quan el rei Martí ‘l’Humà’ va autoritzar una fira anual de 22 dies en la localitat. En aquesta ocasió, Mans Unides i l’associació de Moros i Cristians d’Almassora tindran els seus propis expositors. Per la seua banda, els integrants de Tambors de Passió seran els protagonistes de la desfilada nocturna el dissabte i el Club Pilotari jugarà una partida en Sant Cristòfol en el matí del diumenge.

La jornada de hui ha arrancat a les 11.00 hores amb l’obertura del mercat, les demostracions d’oficis i l’animació musical a càrrec de la companyia El Laff. Joglars i follets compartiran protagonisme mentre una nova edició de AlmassoraVi obrirà les seues portes en la planta baixa del Museu Municipal.

Últimas noticias

Contenido relacionado