La fira del llibre d’Elda comptarà amb autors provincials i una representació teatral

Escriptors de la província i la companyia de Maracaibo Teatre amenitzaren al públic eldense el matí del diumenge 22 d'abril de 2018

261

Amb motiu del dia del llibre i de Sant Jordi, que seria el 23 d’abril, en caure enguany en dilluns i dia laboral, l’ajuntament d’Elda ha decidit traslladar la fira per al diumenge 22, una decisió que es va prendre el passat 5 d’abril en una reunió on estava la regidora de Cultura, Nieves López i la directora de la Biblioteca Pública, Consuelo Poveda. En aquesta trobada es va acordar que la fira del llibre tindria lloc el diumenge 22 d’abril en el jardí de la Plaça Castelar, començant a les 11.00 del matí i finalitzant a les 14.00 h. El trasllat de dia permet que el públic puga assistir amb més facilitat a una Plaça situada en el cor d’Elda i així poder tenir l’oportunitat de conéixer als nous William ShakespeareMiguel de Cervantes o Karin Boye contemporanis de les lletres, ja que el 23 d’abril, també es commemora les defuncions d’aquests tres literats d’àmbit internacional. Al llarg del matí el grup Maracaibo Teatre, realitzarà una representació teatral de caràcter familiar que porta per títol “El llibre màgic”. “Aquesta companyia il·licitana es dedica a produir espectacles d’animació de carrer, alhora, que promociona la lectura i amb aquesta representació intenten ressaltar la importància del llibre en la comunicació, creació d’històries, fabulació i especialment en la transmissió dels valors que aporta a la societat, la literatura i l’hàbit lector”, ha explicat el coordinador del Teatre Castelar d’Elda, Juan Vera Gil. En la fira del llibre el públic tindrà contacte directe amb fins a quaranta autors, amb els quals podran compartir impressions i obtenir una dedicatòria que faça especial aqueix llibre adquirit. Encara que no hi ha autors que el públic puguen reconéixer, aquests escriptors porten molts anys dedicant-se al difícil art de l’escriptura on fer-se un buit, és quasi tan complicat com topar-se amb la musa dels somnis. A part de les taules d’autors, l’ajuntament ha instal·lat diverses casetes amb llibres d’ocasió i antics.

llibre Actualitat Valenciana
Ajuntament d’Elda

La Fira del Llibre d’Elda es troba en el context de la Campanya d’Animació Lectora que cada any desenvolupa la regidoria de Cultura, a través de la xarxa de biblioteques públiques municipals. “En les setmanes següents al dia 22 es desenvoluparà un complet calendari d’activitats dirigit a escolars i al públic en general, que es perllongarà fins a finals de maig, en el qual no falten trobades amb autor, presentacions literàries, tertúlies, exposicions, sessions de narració i visites guiades a la biblioteca entre altres propostes” ha detallat Vera Gil. Des d’aquesta dinàmica, el Teatre Castelar acollirà el 23 de maig la presentació de dues novel·les de l’escriptora eldense, Elia Barceló, com són: “El secret de l’orfebre” i “Llargues Ombres”. Ambdues novel·les reeditades recentment i on l’argument transcorre en la ciutat natal de l’autora, tindran una excel·lent posada en escena que embolicaran amb les seues històries als qui assistisquen a l’esdeveniment.