La firma d’hipoteques puja un 5% a l’abril a la Comunitat Valenciana fins a més de 3.000

Amb aquest descens interanual, la firma d'hipoteques sobre vivendes a Espanya torna a terreny negatiu després d'haver encadenat dotze mesos d'ascensos.

Publicitat

El nombre d’hipoteques constituïdes sobre vivendes inscrites en els registres de la propietat de la Comunitat Valenciana es va situar en un total de 3.139 durant el passat mes d’abril, la qual cosa suposa una pujada del 4,95% en comparació al mateix període de 2018.

A nivell nacional s’ha produït una lleugera baixada del 0,1% amb un total de 29.032 hipoteques a l’abril, segons ha informat aquest dijous l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que recorda que les dades d’aquesta estadística procedeixen d’escriptures públiques realitzades anteriorment.

PublicitatRovira  

Amb aquest descens interanual, la firma d’hipoteques sobre vivendes a Espanya torna a terreny negatiu després d’haver encadenat dotze mesos d’ascensos.

D’acord amb les dades difoses per l’INE, l’import mitjà de les hipoteques sobre vivendes va pujar un 0,7% en el conjunt del país respecte a abril de 2018, fins als 124.655 euros, mentre que el capital prestat va pujar un 0,6% en taxa interanual, fins a fregar els 3.619 milions d’euros.

El tipus d’interés mitjà per als préstecs hipotecaris sobre vivendes va arribar el passat mes d’abril el 2,59%, davant del 2,67% d’un any abans, amb un termini mitjà de 24 anys.

En termes mensuals (abril sobre març), el nombre d’hipoteques sobre vivendes va retrocedir un 5,5%, mentre que el capital prestat per a aquest tipus d’hipoteques va baixar un 6%. En tots dos casos es tracta del major descens en aquest mes des de 2017.

PublicitatJuega Limpio Orihuela