La fiscalia anticorrupció s’oposa a deixar en llibertat a Eduardo Zaplana

La Fiscalia Anticorrupció considerar que existeix risc de fugida i possibilitat de destrucció de proves

La Fiscalia Anticorrupció s’ha oposat a la petició de llibertat sol·licitada per la defensa jurídica d’Eduardo Zaplana, a la presó des del passat 24 de maig pel cas Erial, en considerar que existeix risc de fugida i possibilitat de destrucció de proves, han informat EFE fonts jurídiques.

Este posicionament de la fiscalia de corrupció s’ha produït després que ahir la defensa d’Eduardo Zaplana, exercida pel bufet de Santiago Miláns del Bosch, informés que havia demanat la llibertat de l’expresident de la Generalitat i exministre per raons humanitàries, o en defecte d’això arrest domiciliari.

La defensa justificava esta petició per l’estat de “greu malaltia” d’Eduardo Zaplana, que en 2015 va ser sotmés a un trasplantament de medul·la després que se li diagnostiqués una leucèmia.

Després de la declaració de Zaplana davant la jutge instructora, la Fiscalia ja va anunciar la seua oposició a la posada en llibertat de Zaplana, amb els mateixos arguments esgrimits ara, després que els advocats del detingut esgrimiren en un escrit davant la jutgessa la leucèmia que pateix com a argument per a la seua llibertat.

En l’ordre d’empresonament, la jutgessa va acusar Zaplana dels delictes de blanqueig de capitals, suborn, prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d’influències, frau en la contractació, delicte fiscal, falsedat documental, associació il·lícita per delinquir i grup criminal.

En el cas Erial, el jutjat d’Instrucció número 8 de València investiga, entre altres actuacions, el presumpte cobrament de comissions derivades de la concessió de les Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV), realitzades en 1997 durant la gestió de Zaplana al capdavant de la Generalitat, i del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana, engegat en 2003.

Les recerques judicials realitzades fins ara apunten al fet que alguns dels empresaris beneficiaris d’estes concessions haurien pagat al voltant de deu milions d’euros en concepte de comissions. EFE

Publicitat