La fiscalia demana 15 anys per a un home que va causar lesions cerebrals a la seua exparella

La Fiscalia de València demana 15 anys de presó per a un home acusat d’un delicte continuat d’assetjament i un altre d’assassinat en grau de temptativa sobre la seua exparella, a la qual va causar lesions cerebrals molt greus que li han provocat una incapacitat permanent.

En el seu escrit d’acusació, la Fiscalia demana també indemnitzacions de 28.000 euros pels dies d’hospitalització (384 dies) i 312.000 euros per les seqüeles (deterioració de les funcions cerebrals superiors integrades, tetraparèsia lleu, parèsia de nervi facial dret i cicatrius), que li van provocar una incapacitat permanent absoluta per a tot tipus de treball i dependència d’una tercera persona.

A això se sumisca la petició d’altres 400.000 euros per la incapacitat permanent absoluta i 150.000 per als seus familiars, així com 100.000 euros per a l’adequació de l’habitatge i 29.000 euros a cada progenitor pels danys morals causats.
L’acusat, que ja va ser condemnat en 2014 per dos delictes de maltractament i un d’amenaces en l’àmbit familiar a treballs en benefici de la comunitat i allunyament de la qual havia estat la seua esposa, serà jutjat per la Secció Primera de l’Audiència de València, des de hui fins al dijous 20 d’abril.

La Fiscalia demana com a proves que s’interrogue al processament, una pericial de mèdics forenses, lofoscòpica de policies nacionals, d’ADN i de la Unitat d’Informàtica de la Policia Nacional.
També proposa com a testimonis-perits a una doctora, membres del SAMUR, policies nacionals i oficial de policia del Grup SAF; i la declaració de diversos testimonis.
Els fets van ocórrer l’1 de setembre de 2015 al voltant de les 11 hores quan el processat es va dirigir al domicili de la dona per recollir-la i, una vegada al carrer, van discutir i l’home la va empényer contra la paret, la va agafar del colze i la hi va portar caminant fins que ella es va soltar asseient-se en la vorera.

Posteriorment van tornar al domicili d’ella, on van continuar discutint, i ell, “guiat amb l’ànim de posar fi a la vida d’ella”, la va agafar del coll intentant ofegar-la amb un cable de televisió, i després li va propinar un fort colp en el cap contra el travesser d’una cadira del menjador, amb el qual la dona va quedar estesa en el terra inconscient.
Llavors la va arrossegar fins al centre del menjador, li va canviar de roba, ja que estava tacada de sang, i la va vestir, i després se’n va anar del lloc.

Una veïna que havia sentit crits i colps va avisar a la Policia, que va entrar al domicili i la va trobar en un gran toll de sang, convulsionant, per la qual cosa va cridar als serveis sanitaris que la van traslladar a l’hospital La Fe on va ingressar en estat de coma.

La dona va sofrir unes lesions molt greus que van posar en risc la seua vida: un traumatisme cranioencefàlic sever amb fractura complexa de la base del crani, contusió pulmonar esquerra i excoriacions en cervicals.

El 9 de novembre de 2015 es va autoritzar el seu trasllat a l’hospital València al Mar en situació neurològica compatible amb un estat de mínima consciència. EFE