La Fiscalia demana al Suprem que investigue Borràs per adjudicar contractes de la ILC a un amic

La Fiscalia ha informat favorablement hui dimarts perquè el Tribunal Suprem óbriga una causa criminal a la diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs.

La Fiscalia ha informat favorablement hui dimarts perquè el Tribunal Suprem óbriga una causa criminal a la diputada de JxCat al Congrés Laura Borràs –que tot just ha pres possessió del seu escó– per les presumptes irregularitats en els contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), que van ser adjudicats al seu amic Isaías Herrero.

Segons l’informe signat pel fiscal Javier Zaragoza, en l’exposició raonada emesa pel jutjat d’instrucció número 9 de Barcelona, “queden evidenciats clars i contundents indicis” que Borràs i l’informàtic van fer pressupostos falsos perquè foren aportats “a cadascun dels expedients de contractació per dotar d’una suposada transparència i objectivitat al procés d’adjudicació contractual”.

Rovira  

D’esta manera, es va encobrir “la decisió predeterminada d’adjudicar tots els contractes” a Herrero i va emmascarar “l’il·legal fraccionament contractual”, diu el fiscal. Per això, demana a la sala penal del Suprem que admeta a tràmit l’exposició raonada i que declare la seua competència per investigar Borràs, aforada per la seua condició de diputada.

PublicitatJuega Limpio Orihuela