La Fiscalia italiana ordena confiscar l’Open Arms i el desembarcament dels immigrants

El ministeri públic italià també va dictar la confiscació de l'embarcació.

La fiscalia italiana va ordenar este dimarts la confiscació temporal del vaixell humanitari espanyol “Open Arms” i el desembarcament al port de Lampedusa (Itàlia) dels al voltant de 90 migrants que seguien a bord, posant així fi de moment a una lenta agonia que ha durat gairebé tres setmanes.

El fiscal d’Agrigent (Sicília), del qual depén Lampedusa, Luigi Patronaggio, va prendre la decisió després de pujar a bord de la nau espanyola acompanyat de diversos metges per verificar l’estat dels migrants i la situació que regna a bord, descrita per la tripulació com desesperada.

Rovira  

La dimissió del primer ministre Giusseppe Conte agreuja la crisi política a Itàlia 

“La crisi en curs soscava l’acció d’este Govern que s’atura aquí (…) Aprofite per a comunicar que presentaré la meua dimissió com a cap de Govern davant el president de la República”, va dir Conte en un discurs molt dur contra Salvini, situat a escassos centímetres i que mostrava ostensiblement la seua reacció amb les mans i les mirades. El primer ministre va acusar d’oportunisme i “irresponsabilitat institucional” per haver desencadenat una crisi “que ha portat el país a una espiral d’incertesa política i financera”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela