La Fiscalia italiana ordena confiscar l’Open Arms i el desembarcament dels immigrants

El ministeri públic italià també va dictar la confiscació de l'embarcació.

Publicitat

La fiscalia italiana va ordenar este dimarts la confiscació temporal del vaixell humanitari espanyol “Open Arms” i el desembarcament al port de Lampedusa (Itàlia) dels al voltant de 90 migrants que seguien a bord, posant així fi de moment a una lenta agonia que ha durat gairebé tres setmanes.

El fiscal d’Agrigent (Sicília), del qual depén Lampedusa, Luigi Patronaggio, va prendre la decisió després de pujar a bord de la nau espanyola acompanyat de diversos metges per verificar l’estat dels migrants i la situació que regna a bord, descrita per la tripulació com desesperada.

PublicitatRovira  

La dimissió del primer ministre Giusseppe Conte agreuja la crisi política a Itàlia 

“La crisi en curs soscava l’acció d’este Govern que s’atura aquí (…) Aprofite per a comunicar que presentaré la meua dimissió com a cap de Govern davant el president de la República”, va dir Conte en un discurs molt dur contra Salvini, situat a escassos centímetres i que mostrava ostensiblement la seua reacció amb les mans i les mirades. El primer ministre va acusar d’oportunisme i “irresponsabilitat institucional” per haver desencadenat una crisi “que ha portat el país a una espiral d’incertesa política i financera”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela