La Fiscalia recorrerà la sentència de ‘La Manada de Manresa’ per agressió sexual

La Fiscalia ha anunciat que presentarà un recurs contra la sentència a 'La Manada de Manresa' i demanarà que se'ls condemne per un delicte d'agressió sexual.

La Fiscalia ha anunciat que presentarà un recurs contra la sentència de l’Audiència de Barcelona a ‘La Manada de Manresa’ en el qual demanarà que se’ls condemne per un delicte d’agressió sexual i no per abús sexual, han indicat fonts fiscals aquest dimecres.

L’Audiència va condemnar a penes d’entre 10 i 12 anys cinc joves per la violació múltiple a una xiqueta de 14 anys a Manresa (Barcelona) en 2016, i ho va fer per delicte d’abús sexual a menor, en considerar que van actuar “sense usar cap tipus de violència o intimidació per a véncer una oposició que no va existir o obtindre un consentiment que la dona no estava en condicions de poder donar”.

Els fets van ocórrer a l’octubre del 2016 a Manresa, quan un grup de joves va acudir a una fàbrica abandonada –en el Camí Torre d’en Viñas– per a realitzar un ‘botellot’ i els cinc van abusar de la menor quan estava inconscient, després d’haver pres alcohol malgrat la seua “baixa tolerància” i fumat marihuana.

La Fiscalia, que inicialment havia demanat condemnar per abús, al final del juí va elevar l’acusació a agressió sexual per a sis dels set acusats en el juí, i ara recorrerà la sentència en aquest mateix sentit.

La fiscal, una vegada conclòs el tràmit de la prova en el juí –que es va celebrar quasi íntegrament a principis de juliol, quan van declarar els acusats i la víctima–, va modificar en el juí en les conclusions definitives les seues peticions de condemna, elevant-les fins als 25 anys en el cas del principal acusat.

ARGUMENTS DE LA FISCAL

Segons la fiscal, sis dels acusats –exceptuant un, sols acusat d’omissió– presumptament van cometre delictes d’agressió sexual aprofitant-se de la condició de la víctima, “la seua primerenca edat, 14 anys, la seua complexió menuda, trobar-se sola en una de les casetes abandonades” i estant baix els efectes de l’alcohol i les drogues.

A açò va afegir el fet que van actuar “amb superioritat numèrica, d’edat i complexió” per a dur a terme la seua actuació en grup i de forma successiva, després que el principal acusat, B.A.M.C., organitzara l’acció per torns.

La fiscal va ressaltar que la víctima no va consentir els fets i va ser obligada pels processats a patir tots els atacs contra la seua llibertat sexual, i va viure una situació “absolutament denigrante”.

CatalanSpanish