28.9 C
Valencia

La Generalitat adquireix el Palau de Justícia d’Alcoi per un valor de 3,6 milions

L'operació concreta una permuta de tres edificis de propietat autonòmica que passaran a mans locals a canvi de l'edifici judicial.

- Publicitat -AVL

El Ple del Consell ha aprovat una alienació, mitjançant permuta dels béns, amb l’Ajuntament d’Alcoi, de manera que tres immobles propietat de la Generalitat (una escola infantil, un centre social i unes oficines) passaran a ser del consistori, al mateix temps que l’immoble que alberga els jutjats, i que fins ara era propietat municipal, passarà a ser de la Generalitat.

L’acord permet que la propietat d’estos edificis corresponga a l’Administració que efectivament està fent ús d’ells, donant així compliment als acords adoptats en 2016 per totes dues parts (Generalitat i ajuntament).

L’actual Consell va iniciar en 2018 l’expedient per a dur a terme esta permuta que ara es fa realitat.

Béns a permutar

Respecte als béns a permutar, el primer d’ells és una parcel·la de 495 metres quadrats situada al carrer General Atapeït, número 16, i que és propietat de la Generalitat.

Actualment, l’ajuntament destina l’ús d’este edifici a una Escoleta Infantil. Consta de tres plantes, una baixa i dues en altura, amb una superfície total construïda de 785 metres quadrats. El valor de taxació d’1.066.690,94 €.

Un altre dels béns és una edificació propietat de la Generalitat destinada per l’Ajuntament d’Alcoi a Centre Social, que se situa en carrer General Atapeït, número 35. Consisteix en una parcel·la de 985 metres quadrats en la qual hi ha una edificació repartida en planta baixa i tres plantes en altura. El valor de taxació és d’1.942.620,67€.

La tercera parcel·la propietat de Generalitat està situada al carrer Pintor Casanova, número 10, i alberga un edifici d’oficines. Té una superfície de 587 metres quadrats. Consta d’un espai construït de 851 metres quadrats, repartit en planta baixa i dues plantes. El seu valor és de 578.522,68€.

A canvi de cedir la propietat d’estos béns, la Generalitat rebrà l’edifici del Palau de Justícia d’Alcoi, propietat de l’ajuntament, que està situat en la plaça de la Mare de Déu, número 2, i al carrer Sant Miquel, números 39 i 41. El valor de l’edifici és de 3.643.966,18 €.

D’esta manera, els béns propietat de la Generalitat tenen un valor de taxació de 3.587.834,29 €, mentre que el bé propietat de l’Ajuntament d’Alcoi està valorat en 3.643.966,18 €. Per tant, la Generalitat abonarà al consistori la quantitat de 56.131,89 €.

Compromís del Consell

Amb esta operació, el Consell compleix amb el compromís adquirit per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a regularitzar el Palau de Justícia d’Alcoi, un edifici que va començar a construir-se en 2004, amb un cost de més de 3 milions d’euros finançat pel consistori, i que no comptava amb cap acord per a ser cedit a l’administració autonòmica.

Durant una dècada, fins que es va fer efectiu el trasllat del jutjat al nou Palau de Justícia l’any 2017, els jutjats continuaven situant-se en unes instal·lacions que acumulaven denúncies d’insalubritat i condicions d’absoluta precarietat per a treballadors i usuaris.

Gràcies a l’acord entre la Generalitat i l’Ajuntament d’Alcoi es posa fi a una situació de més de 15 anys d’irregularitats per part d’anteriors administracions. I, a més, permet al Govern valencià passar a ser el propietari del Palau de Justícia, un edifique modern, capaç de respondre a les necessitats del partit judicial de la comarca L’Alcoià.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,710FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de Castelló estableix quatre dies de treball presencial i una jornada de teletreball

El diputat de Recursos Humans, Santiago Agustí, explica que amb esta resolució revisable d'adaptació a la nova realitat es pretén garantir la salut dels treballadors i els usuaris.

Moncofa sol·licita a la Generalitat que inicie ja les obres del centre de salut i l’ampliació de serveis

L'alcalde es reuneix amb representants de Conselleria per a conéixer la marxa d´este projecte tan important per al municipi.

Detenen a una dona per maltractar a l’anciana a la qual cuidava al seu domicili

La sospitosa va propinar puntades a la víctima, de 90 anys i malalta d'Alzheimer.

Onda reinventa la Fira de Sant Miquel i suma nous comerços

Tendes d'electrodomèstics, de ceràmica artística o d'esports s'han sumat enguany a esta fira del comerç que en lloc de concentrar les casetes d'expositors en un mateix lloc planteja una ruta per les tendes amb sortejos de vals regal.

Una línia de Tram connectarà Alacant amb l’hospital de Sant Joan

Ximo Puig ha anunciat esta mesura en el Ple de les Corts Valencianes.
- Advertisement -

: Valencià