7.7 C
Valencia
12:07 pm - lunes, 6 abril 2020
- Publicitat -Reciplasa

La Generalitat adquireix el Palau de Justícia d’Alcoi per un valor de 3,6 milions

- Publicidad -

L'operació concreta una permuta de tres edificis de propietat autonòmica que passaran a mans locals a canvi de l'edifici judicial.

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus CoronavirusDipCas Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor CoronavirusReciplasa

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

El Ple del Consell ha aprovat una alienació, mitjançant permuta dels béns, amb l’Ajuntament d’Alcoi, de manera que tres immobles propietat de la Generalitat (una escola infantil, un centre social i unes oficines) passaran a ser del consistori, al mateix temps que l’immoble que alberga els jutjats, i que fins ara era propietat municipal, passarà a ser de la Generalitat.

L’acord permet que la propietat d’estos edificis corresponga a l’Administració que efectivament està fent ús d’ells, donant així compliment als acords adoptats en 2016 per totes dues parts (Generalitat i ajuntament).

L’actual Consell va iniciar en 2018 l’expedient per a dur a terme esta permuta que ara es fa realitat.

Béns a permutar

Respecte als béns a permutar, el primer d’ells és una parcel·la de 495 metres quadrats situada al carrer General Atapeït, número 16, i que és propietat de la Generalitat.

Actualment, l’ajuntament destina l’ús d’este edifici a una Escoleta Infantil. Consta de tres plantes, una baixa i dues en altura, amb una superfície total construïda de 785 metres quadrats. El valor de taxació d’1.066.690,94 €.

Un altre dels béns és una edificació propietat de la Generalitat destinada per l’Ajuntament d’Alcoi a Centre Social, que se situa en carrer General Atapeït, número 35. Consisteix en una parcel·la de 985 metres quadrats en la qual hi ha una edificació repartida en planta baixa i tres plantes en altura. El valor de taxació és d’1.942.620,67€.

La tercera parcel·la propietat de Generalitat està situada al carrer Pintor Casanova, número 10, i alberga un edifici d’oficines. Té una superfície de 587 metres quadrats. Consta d’un espai construït de 851 metres quadrats, repartit en planta baixa i dues plantes. El seu valor és de 578.522,68€.

A canvi de cedir la propietat d’estos béns, la Generalitat rebrà l’edifici del Palau de Justícia d’Alcoi, propietat de l’ajuntament, que està situat en la plaça de la Mare de Déu, número 2, i al carrer Sant Miquel, números 39 i 41. El valor de l’edifici és de 3.643.966,18 €.

D’esta manera, els béns propietat de la Generalitat tenen un valor de taxació de 3.587.834,29 €, mentre que el bé propietat de l’Ajuntament d’Alcoi està valorat en 3.643.966,18 €. Per tant, la Generalitat abonarà al consistori la quantitat de 56.131,89 €.

Compromís del Consell

Amb esta operació, el Consell compleix amb el compromís adquirit per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública per a regularitzar el Palau de Justícia d’Alcoi, un edifici que va començar a construir-se en 2004, amb un cost de més de 3 milions d’euros finançat pel consistori, i que no comptava amb cap acord per a ser cedit a l’administració autonòmica.

Durant una dècada, fins que es va fer efectiu el trasllat del jutjat al nou Palau de Justícia l’any 2017, els jutjats continuaven situant-se en unes instal·lacions que acumulaven denúncies d’insalubritat i condicions d’absoluta precarietat per a treballadors i usuaris.

Gràcies a l’acord entre la Generalitat i l’Ajuntament d’Alcoi es posa fi a una situació de més de 15 anys d’irregularitats per part d’anteriors administracions. I, a més, permet al Govern valencià passar a ser el propietari del Palau de Justícia, un edifique modern, capaç de respondre a les necessitats del partit judicial de la comarca L’Alcoià.

Rovira

També te pot interessar

Coronavirus CoronavirusDipCas Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor CoronavirusReciplasa

Últimes notícies

La policia de Xirivella irromp en una barbacoa feta en un terrat

Les tres persones sorpreses in fraganti van ser identificades i denunciades per la patrulla després d'intentar fugir.

Aldaia crea bancs d’aliments al centre urbà i al Barri del Crist

Els primers lots repartits contenien aliments de primera necessitat com a ous, llet, pasta, cereals, llegums i verdures entre altres.

Una Universitat Valenciana prioritza els exàmens presencials

Enmig de la quarantena i al mateix temps que s'allarguen les setmanes de confinament, la fi del període lectiu s'acosta i amb...

La Policia de Bétera continua vetlant per la seguretat de tota la població

L'objectiu de la Policia es basa a aconseguir que es complisquen les mesures de l'estat d'alarma pel bé comú de tota la població.

El Govern repartirà 86.400 test ràpids en la Comunitat Valenciana

El Govern ha repartit en la Comunitat Valenciana 27.150 màscares que se sumen als més de 1,4 milions d'unitats distribuïdes fins ahir.