24.3 C
Valencia

La Generalitat adquireix més de 77 milions de productes sanitaris per a “garantir necessitats dels pròxims 6 mesos”

La Generalitat ha adquirit més de 77 milions d'unitats de material sanitari que han arribat via marítima en 60 contenidors i que es tracta, en la seua gran majoria, de productes que no es fabriquen en la Comunitat Valenciana.

- Publicitat -AVL

Estes compres, unides als 46 milions de productes encarregats al ‘clúster’ sanitari valencià, “garanteixen la cobertura de les necessitats per als pròxims sis mesos”, ha destacat la Comissionada de Presidència de la Generalitat per als subministraments Covid, María José Mira, segons ha recollit el govern valencià en un comunicat.

La comissionada ha explicat que “este subministrament, sol·licitat en els mesos de juny i juliol, forma part de les tasques de planificació que està duent a terme el Consell per a estar llestos davant qualsevol eventualitat relacionada amb l’evolució de la pandèmia”.

“Amb això, i amb les comandes que continuem realitzant, comptem amb unes reserves suficients per a respondre amb garanties a les necessitats a les quals hàgem de fer front en els pròxims sis mesos”, ha afegit, al mateix temps que ha explicat que la ciutadania “pot estar tranquil·la perquè hem obert un llit fluid de material tant en l’exterior com a la indústria local”.

Esta mateixa setmana ha arribat a Fira València material procedent d’un vol i un vaixell amb contenidors al Port de València encarregats fa més d’un mes. Des del centre logístic de Fira València se centralitzen les comandes per als hospitals dels diferents departaments de salut i dels centres sociosanitaris amb la finalitat d’atendre les seues necessitats de subministrament.

Dels 60 contenidors contractats, només falten per arribar els quatre que es van embarcar en un vaixell que va partir de la Xina el passat 21 de juliol carregat amb 10 milions de guants, l’arribada dels quals a les instal·lacions portuàries de la ciutat de València està prevista per al 19 d’agost.

La gran majoria del material adquirit en els últims dos mesos són productes que no es fabriquen en la Comunitat Valenciana, com succeeix amb els guants, bussos i ulleres de protecció. En concret, han arribat 55 milions de guants, 340.000 ulleres de protecció, 63.000 bussos, 550.000 bates, 5,1 milions de calces, 1,2 milions de capells de protecció, a més de 14,7 milions de màscares, d’elles dos milions infantils.

“Hui dia, la millor forma de prevenció contra la pandèmia, a més d’extremar el compliment de les mesures de protecció, és disposar del material necessari que evite els contagis. La meua responsabilitat és que no falte i que arribe als centres sanitaris i residències”, ha indicat Mira.

EL 39% DE MATERIAL FUNGIBLE, COMPRAT A EMPRESES VALENCIANES

María José Mira ha destacat, a més, que actualment la Generalitat ha limitat les seues compres en l’exterior a material sanitari que no es fabrica en la Comunitat Valenciana. L’adquisició de subministraments, així com garantir vies d’aprovisionament segures figuren en el Pla de Contingència elaborat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Este document recull els increments de recursos, procediments i millores organitzatives desenvolupades per a donar una resposta ràpida a les exigències que vaja plantejant l’epidèmia. El pla reflecteix que, entre les reserves emmagatzemades en els departaments de salut les existents en el centre logístic de Fira València i tot el material encarregat i pendent de subministrament, la suma adquirida per la Generalitat supera els 200 milions d’unitats de material sanitari.

Bona part d’estos productes s’ha comprat al ‘clúster’ sanitari valencià, amb una despesa total de 46,2 milions d’euros. De fet, si es té en compte només el tipus de material fungible que es fabrica en la Comunitat Valenciana, les compres en el mercat valencià suposen un 39%. Tot això “gràcies a la reconversió de nombroses empreses valencianes que han reorientat la seua producció per a fabricar material sanitari”.

Recentment, el Consell va rebre i ha distribuït entre els hospitals de la xarxa pública valenciana els 100 respiradors encarregats a l’aliança d’empreses valencianes Temel-Power Electronics, fabricats en la planta de Llíria (València) de l’empresa de components electrònics. Este encàrrec, a més, és ampliable fins a un total de 500 equips.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,705FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià