La Generalitat aprova el nou projecte de transport amb autobús que millora l’oferta i el servei entre La Ribera Alta i València

El projecte CV-111 atendrà 185.391 habitants per al que comptarà amb un mínim de 9 vehicles més un de reserva, que realitzaran 700.896 quilòmetres anuals

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha aprovat el nou projecte de servei públic de transport de viatgers CV-111 La Ribera Alta-València després del procés d’informació pública on han presentat proposades als ajuntaments, entitats i empreses, tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

El nou contracte optimitza l’actual oferta i atendrà una població de 185.391 habitants per al que comptarà amb un mínim de 9 vehicles més un de reserva, que realitzaran 700.896 quilòmetres anuals.

Entre les novetats més destacades del projecte previst per la Generalitat s’inclouen l’augment de l’oferta actual, especialment pel que fa a l’enllaç amb centres mèdics, així com la millora de la connexió entre els municipis de la comarca entre si i amb València.

A més es potencia la intermodalitat en incorporar una connexió dels municipis que no compten amb servei ferroviari amb les estacions de Renfe.

L’ordenació del servei forma part de la reordenació completa en tota la Comunitat que ha realitzat la Generalitat i que va anunciar la consellera María José Salvador el novembre de 2017 per a garantir el transport públic en el 100% dels municipis.

Millores incorporades en la participació pública

Com a resultat de l’acceptació d’al·legacions presentades, cal destacar que s’ha inclòs la sol·licitud dels ajuntaments d’Antella i Gavarda d’augmentar una expedició a les 16.00 hores en direcció Alzira i Hospital, i una altra de tornada a les 18.20 hores. Aquestes expedicions es coordinaren a Alberic amb el servei que va a València.

Característiques del nou projecte

El servei s’estructura en 8 línies principals que realitzaran més d’un itinerari diferent per a donar cobertura a tots els municipis d’aquesta comarca. Aquest contracte integrarà els trànsits comarcals i els de la seua relació amb València que eren atesos per les concessions CVV-209 Carcaixent- Algemesí, CVV-210 Tous-Alberic amb prolongació a Alzira, CVV-212 Catadau-Alzira, CVV-222 Antella-Alberic-Alzira, i alguns trànsits de la CVV-208 Bicorb- Sumacàrcer-València, la CVV-215 Carcaixent-Polinyà del Xúquer-València i la CVV-259 València-Benifaió amb prolongació a Benimodo i Llombai.

Els terminis de vigència d’aquestes concessions van finalitzar totes en 2013, trobant-se totes elles prolongades fins a l’adjudicació del nou servei.

Entre les novetats que aporta el nou projecte destaca l’augment de l’oferta de servei de tots municipis amb l’Hospital de la Ribera i el Centre d’Especialitats d’Alzira, amb un mínim de 4 expedicions per sentit a tots ells.

Aquest increment de l’oferta millora la connexió de tots els municipis amb Alzira, capçalera comarcal, i amb altres localitats importants que també exerceixen una forta atracció com Carlet i Algemesí.

També s’augmenta l’oferta de servei que comunica directament la major part de municipis de la comarca amb centres importants d’atracció de València com les universitats i es potencia la intermodalitat amb RENFE per al que connectarà les estacions d’Alzira amb Antella, Tous, Benimuslem i Guadassuar, que manquen d’estació ferroviària, i es potenciarà la creació d’un nou servei afluent que connectarà Almussafes amb l’estació de Benifaió.

Respecte a la situació actual en dies laborables Alfarb, Catadau i Llombai, passen de tindre 3 expedicions al dia amb Alzira i l’Hospital de la Ribera, a 6 de dilluns a divendres; i Benimodo, Carlet i Guadassuar a tindre 7 per sentit.

Algemesí, augmenta de 16 expedicions a 29 expedicions d’anada i 29 de tornada; Alcúdia de 2 expedicions d’anada i 2 de tornada a València a 5 expedicions per sentit, i Alginet de no tindre servei amb València, a tindre 5 expedicions d’anada i volta, i d’una expedició anada i volta a Alzira a 5 expedicions diàries per sentit.

Antella i Gavarda, igual que Tous, passen d’1 expedició, a 4 expedicions d’anada i volta a Alzira, amb possibilitat d’anar a València mitjançant transbord a Alberic; Almussafes i Benifaió passen també d’1 expedició amb Alzira a 4 d’anada i 4 de tornada, igual que Massalavés que d’1 expedició al dia amb València tindrà 5 expedicions d’anada i 5 de tornada, i la possibilitat d’anar a Alzira i a l’Hospital, mitjançant transbord a Alberic o l’Alcúdia, i Alberic passa a tindre 5 expedicions d’anada i volta amb València i 6 d’anada i volta amb Alzira.

Tots els vehicles adscrits al contracte compliran amb la directiva europea d’accessibilitat i altres característiques establides en la llei d’Accessibilitat Universal al Sistema de Transports de la Comunitat Valenciana; hauran d’estar homologats i complir amb la normativa vigent en el moment de la seua adscripció.

Així mateix, els vehicles estaran equipats amb un modern Sistema d’Ajuda a l’Explotació (SAE), basat en sistemes de localització geoposicionada per satèl·lit, i comunicacions de dades d’última generació, que proporcionarà en temps real la informació requerida per la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat.

L’objectiu general que persegueix el nou model de transport és aconseguir la major eficiència i sostenibilitat del sistema en el mitjà /llarg termini.

El termini del nou contracte, serà de 10 anys, i necessitarà una aportació econòmica de la Generalitat per a cobrir el dèficit d’explotació de 772.004,16 euros anuals.

ValenciàEspañol