La Generalitat assumirà la via pecuària del Cordel de la Garrofera

El president ha destacat la col·laboració entre les administracions públiques per a "desembossar" un problema de dècades.

Publicitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat assumirà la via pecuària del Cordel de la Garrofera, situat entre Olocau i Marines, amb l’objectiu d’ampliar i millorar la carretera.

Així ho ha explicat el titular del Consell, després de signar un protocol de col·laboració entre la Generalitat, la Diputació de València i els Ajuntaments de Marines i Olocau per a la regularització d’aquesta via protegida.

PublicitatRovira  

Amb la signatura d’aquest protocol, ha explicat el president, s’inicia el procés perquè “d’ací a uns mesos” estiga en marxa el projecte per a convertir aquesta via de 4 metres d’ample per la qual circulen vehicles pesants, “en una carretera normal”.

“Esta és un corriol que té unes connotacions determinades d’un temps que ja va passar en el que la transhumància i un altre tipus de vida vinculada a la ramaderia era fonamental”, ha afirmat el president.

Així, el cap del Consell ha explicat que es partionarà el camí perquè “deixe de ser una via pecuària” a l’ésser en l’actualitat “una carretera per la qual passen milers de vehicles cada dia” i en la qual s’han produït diversos accidents greus en les últimes dècades, així com “problemes quotidians vinculats a la seguretat viària i la mobilitat”.

Per això, el president, que ha destacat la necessitat de “adaptar i actualitzar els usos del territori i posar les infraestructures necessàries”, ha explicat que la Generalitat assumirà com a carretera autonòmica aquesta calçada entre la base militar General Almirall i els accessos al Municipi de Marines.

“Ho farem gràcies a la col·laboració de totes les institucions”, ha subratllat Puig, que ha destacat la necessitat de “cooperar i col·laborar” entre totes les administracions públiques per a “desembossar aquesta situació”. En aquest sentit, la Diputació de València assumirà les obres necessàries per al canvi de naturalesa d’esta via.

A l’acte de la signatura del protocol i a la reunió prèvia han assistit el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, l’alcaldessa de Marines, Dolores Celda, l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, i el Comandant Militar de València i Castelló, Miguel Ángel Guill García.

PublicitatJuega Limpio Orihuela