24.6 C
Valencia

La Generalitat comprarà material sanitari contra el coronavirus per valor de 240 milions

El Consell comptarà en Fira València amb un nou magatzem d'11.000 metres quadrats per a la reserva de material.

- Publicitat -AVL

María José Mira avança que el Consell comptarà en Fira València amb un magatzem d’11.000 metres quadrats, espai que se suma als 11.000 metres quadrats actuals i que serà el que s’utilitze a mitjà i llarg termini per a la reserva estratègica de material

La mesura s’inscriu dins de les actuacions de contingència planificades pel Consell, que impulsa un acord marc de compres de material per a dos anys per import de fins a 240 milions d’euros

La Generalitat ampliarà amb un magatzem que ocupa 11.000 metres quadrats la capacitat del centre logístic amb el qual compte en Fira València per a assegurar el subministrament de material sanitari en la lluita contra la pandèmia de COVID-19, tal com ha avançat la comissionada de la Presidència de la Generalitat per a la coordinació d’aquest subministrament en la Comunitat Valenciana, María José Mira.

“Este nou espai se suma als 11.000 metres quadrats actuals (els pavellons 7 i 8) i serà el que s’utilitze a mitjà i llarg termini per a la reserva estratègica de material”, de manera que la previsió és deixar d’anar utilitzant progressivament els anteriors, segons ha precisat Mira, que també ha avançat que se signarà un conveni amb Fira València per a compensar-li per l’ús de les instal·lacions.

L’habilitació del magatzem 1,1 per a la reserva estratègica de material permetrà incrementar l’operativitat del centre logístic de la Generalitat, atés que el nou espai s’està adaptant a les necessitats de traçabilitat del material sanitari, amb la senyalització i control automatitzat de l’inventari mitjançant codis QR.

La Generalitat ha adquirit recentment més de 77 milions d’unitats de material sanitari que han arribat via marítima en 60 contenidors i que es tracta, en la seua gran majoria, de productes que no es fabriquen en la Comunitat Valenciana. Estes compres, unides als 46 milions de productes encarregats al clúster sanitari valencià, garanteixen la cobertura de les necessitats per als pròxims mesos.

Este subministrament, sol·licitat en els mesos de juny i juliol, forma part de les tasques de planificació que està duent a terme el Consell per a estar llestos davant qualsevol eventualitat relacionada amb l’evolució de la pandèmia.

La gran majoria del material adquirit en els últims dos mesos són productes que no es fabriquen en la Comunitat Valenciana, com succeeix amb els guants, bussos i ulleres de protecció. En concret, han arribat 55 milions de guants; 340.000 ulleres de protecció; 63.000 bussos, 550.000 bates; 5,1 milions de calces; 1,2 milions de capells de protecció; a més de 14,7 milions de màscares (d’elles, 2 milions són infantils).

De fet, actualment la Generalitat ha limitat les seues compres en l’exterior a material sanitari que no es fabrica en la Comunitat Valenciana. L’adquisició de subministraments, així com garantir vies d’aprovisionament segures, figuren en el Pla de Contingència elaborat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

200 milions d’unitats de material sanitari

El pla reflecteix que, entre les reserves emmagatzemades en els departaments de salut, les existents en el centre logístic de Fira València, i tot el material encarregat i pendent de subministrament, la suma adquirida per la Generalitat supera els 200 milions d’unitats de material sanitari.

Una part important d’estos productes s’ha comprat al ‘clúster’ sanitari valencià, amb una despesa total de 46,2 milions d’euros. Tenint en compte només el tipus de material fungible que es fabrica en la Comunitat Valenciana, les compres en el mercat valencià suposen ja el 39%.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,795FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló, Alcalà de Xivert i Castellnovo tindran escoles noves

Benicàssim i Traiguera també rebran fons de la Conselleria d'Educació a través del pla 'Edificant' per les reformes del CEIP Palmerar i del CEIP Verge Font de la Salut, respectivament.

Quatre detinguts per un robatori amb violència i intimidació a un menor d’edat a Alfafar

Van atemorir al menor d'edat a punta d'arma blanca, robant-li així una cadena d'or que este portava.

CSIF demana informació sobre les EPIs després dels contagis entre sanitaris de Vinaròs

El sindicat es refereix a la coincidència entre els positius i les queixes del personal per una remesa de bates d'ínfima qualitat.

Vila-real celebra la festivitat del patró de la Policia Local amb una eucaristia en suspendre l’acte oficial

El ple aprova les distincions als agents que compleixen 25 anys de servei, que s'entregaran en un acte protocol·lari complint amb les mesures anti COVID-19.

Alcoi fa una actuació d’emergència per solucionar els problemes del polígon Santiago Payá

Les precipitacions violentes i intenses, acompanyades de vent de la borrasca 'Gloria' van provocar despreniments del vessant que van afectar el cunetó.
- Advertisement -

: Valencià