La Generalitat convoca els “Premis IVAJ Campament Juvenil 2019”

Els guardonats reconeixen les iniciatives de les associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut

106

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha convocat els ‘Premis IVAJ Campament Juvenil 2019′ per a reconéixer els projectes de campaments dirigits a la infància i a la joventut que hagen sigut redactats i executats per associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut de la Comunitat Valenciana.

D’acord amb les bases que s’han publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, es concediran cinc premis de 3.000 euros cadascun amb una distinció acreditativa.

El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha destacat la necessitat de reconéixer una activitat realitzada per joves i per a joves, que incideix “plenament en l’educació en valors en el temps lliure, un temps solidari, ecològic, inclusiu i lúdic”.

A aquests reconeixements podran concórrer les associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut inscrites en el Cens d’Associacions Juvenils que desenvolupen projectes originals l’any 2019.

Així mateix el grup de joves que haja participat en el campament haurà de ser, en la seua majoria, resident en algun municipi de la Comunitat Valenciana, encara que el campament haja tingut lloc fora d’aquesta.

El termini de presentació s’obri el 27 de maig i finalitza el 15 d’octubre de 2019

Premiats en 2018

En l’anterior convocatòria de Premis IVAJ Campament Juvenil van ser reconeguts tres campaments d’estiu: ‘Descobreix Pirinencs’, presentat per l’Associació Scout Timbiras de València; ‘Xiquets salvatges’, presentat pel Grup Scout Començar el dia de Paterna i el campament ‘Que la sort estiga de la vostra part’, de la Federació d’Escoltisme Valencià-*Grup Scouts Iter Natzaret de València.

Així mateix van obtenir un premi de 3.000 euros, ‘Space Pla. Una infinitat d’aventures’, presentat pel Centre Juvenil Entre Amics de València i ’50 Anys de Campaments Tradicionals’, presentat per la Congregació de Lluïsos de Vila-real. El palmarés es va completar amb una menció honorífica, sense dotació econòmica, al projecte ‘Campament estiu 2018’, del Centre Júniors Atalaia.

Oci Educatiu

L’objectiu és reconéixer aquells campaments organitzats per les entitats juvenils de la Comunitat Valenciana que conjuguen oci i educació en valors, mitjançant la realització d’un projecte redactat prèviament. A més, els projectes guanyadors seran publicats perquè servisquen com a bona pràctica.

Els campaments juvenils constitueixen una de les activitats de temps lliure més significatives dins de l’àmbit de l’educació no formal, un marc privilegiat on experimentar aprenentatges socials, transmetre i interioritzar valors i conviure d’una manera inclusiva amb altres grups de joves, en un ambient divertit i en contacte directe amb la naturalesa.

Els continguts de les propostes han de girar sobre l’oci educatiu en valors; la inclusió i integració; la igualtat de xics i xiques; les claus de convivència i respecte; la resolució de conflictes; els jocs en comú i coeducadors; la participació en tasques comunes i corresponsabilitat; l’educació per a la salut i l’alimentació saludable i la seua interiorització.

Així mateix, podran optar als Premis IVAJ Campament Juvenil 2019 aquelles iniciatives en les quals s’hagen desenvolupat alternatives a la cultura del consum, l’educació mediambiental enfocada a cura de la naturalesa i la conscienciació sobre el bon ús de les TIC.

També es premiaran que es tinga en compte l’educació cultural; el coneixement del territori on es realitza el campament; així com les que inclouen informació sobre conductes addictives; tallers creatius de caràcter cooperatiu; sostenibilitat del mateix campament; activitats que estimulen la creativitat, la imaginació i la sociabilitat dels participants així com el disseny de l’avaluació final i la seua materialització.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 15 d’octubre de 2019.