9.8 C
Valencia

La Generalitat convoca una comissió per preparar l’acolliment de l’Aquarius

Abans del migdia el Govern d'Espanya ha donat una resposta "positiva" a l'oferta d'acolliment del vaixell

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Govern valencià ha convocat per a matí la comissió mixta coordinada per la Generalitat per a l’atenció i acolliment de persones refugiades i desplaçades forçosament, amb la finalitat de coordinar l’arribada a València del vaixell Aquarius.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, qui ha agraït la “rapidesa” amb la qual ha reaccionat el Govern d’Espanya i “la nova sensibilitat” que hi ha en aquest Executiu cap a les persones refugiades, i en concret cap a les 629 persones del vaixell Aquarius, de les quals més de 120 són xiquets i xiquetes no acompanyats.

La comissió mixta, que es reunirà demà a les 16.30 hores, estarà composta per les diferents Conselleries implicades (Sanitat, Educació i Igualtat i Polítiques Inclusives), la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les Diputacions, la Universitat de València i les entitats AccemCepaimCear, Càritas, Acnur i Creu Roja.

Oltra ha explicat que a la reunió assistiran també representants de l’Ajuntament de València, que serà “la ciutat de primer acolliment” d’aquestes persones, i de l’Autoritat Portuària de València, “que obri el seu port a la solidaritat, al dret humanitari i a acollir a les persones que fugen de l’horror, dels conflictes bèl·lics, les bombes i les misèries”.

- Publicitat -

“Per fi anem a estar a l’altura del que la societat valenciana també espera”, ha indicat Oltra, qui ha asseverat que els ciutadans “s’estan bolcant” i que es va a posar a València “en el mapa com a ciutat acollidora”.

La vicepresidenta ha explicat que han parlat ja amb l’Autoritat Portuària de València, que ha mostrat la seua implicació, i amb les entitats que treballen amb persones refugiades, i que de nou el president de Baleària ha ofert tota la seua logística, tant en terra com en mar, que es puga necessitar, com va fer en 2015.

- Publicitat -

Oltra ha assenyalat que ha parlat també amb la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio, encara que li ha confirmat que aquest dispositiu en concret es va a coordinar, per la part del Govern d’Espanya, des de la vicepresidència que dirigeix Carmen Calvo.

Ha afegit que la ministra s’ha mostrat “absolutament oberta” a acceptar l’oferiment de València i a treballar conjuntament des de la lleialtat i la cooperació institucional, la qual cosa “marca una diferència molt acusada respecte del Govern del PP, que sempre va tancar les portes a la col·laboració institucional i a les persones que ho necessitaven”.

Per a la vicepresidenta això permet que les Comunitats autònomes que des de 2015 intenten dur a terme una política d’acolliment i complir el dret internacional puguen fer-ho, ja que en el cas de la Comunitat Valenciana aquests dispositius estaven preparats des de 2015, però sempre s’havien oposat amb “la negativa de l’anterior Govern del PP”.

Finalment, ha recordat que aquest matí ha parlat amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, els qui han mostrat “tota la seua implicació” perquè València aculla aquest vaixell a la deriva, després del que s’ha engegat “tota la maquinària” i abans del migdia el Govern d’Espanya ha donat una resposta “positiva” a l’oferta. EFE

 

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,637FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià