9.6 C
Valencia

La Generalitat declara com a Municipi Turístic de la CV a set noves localitats

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Consell ha aprovat el decret mitjançant el qual s’atorga la declaració com a Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana a set noves localitats.

En concret, s’ha atorgat aquesta declaració de Municipi Turístic a la localitat de Crevillent, a la província d’Alacant; a Benlloch, Càlig i Sant Jordi, a Castelló; i a Estivella, Sollana i Yátova, a la província de València.

En l’actualitat, a la Comunitat Valenciana hi ha declarats com a Municipi Turístic un total de 249 localitats.

L’actual normativa, la Llei 3/1998, de 21 de maig, de Turisme de la Comunitat Valenciana, regula el concepte de Municipi Turístic, indicant de forma expressa les condicions que necessàriament hauran de reunir els municipis per ser declarats “turístics” i el procediment per a la seua declaració, així com consideracions generals i les bases del seu règim especial, d’acord amb la seua orientació turística.

- Publicitat -

Cal destacar que aquestes set localitats reconegudes com a Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana reuneixen la condició de destinació d’atracció turística, un dels tres supòsits pels quals es pot sol·licitar la declaració com a Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana.

Declaració de Municipi Turístic

- Publicitat -

La declaració de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana la podran obtenir aquells que puguen identificar-se amb algun dels següents suposats: destinació turística, destinació vacacional o destinació d’atracció turística.

Es considera destinació turística aquells que al llarg de tot l’any mantenen una afluència de visitants, pernoctant en aquests, superior al nombre de persones inscrites en el seu padró municipal de residents.

A més, ha de suposar aquesta activitat la base de la seua economia i en els quals la capacitat dels seus allotjaments turístics resulte superior a la dels seus habitatges de primera residència.

Com a destinació vacacional s’identifiquen aquelles localitats que, en algun moment de l’any, tenen una afluència de visitants, pernoctant en aquests, superior al nombre de persones inscrites en el seu padró municipal de residents.

Aquesta activitat pot tenir com a complement per a la seua economia altres activitats i la capacitat dels seus allotjaments turístics, afegida a la dels habitatges de segona residència, resulte superior a la dels seus habitatges de primera residència. A més, en aquest còmput, el nombre de places en allotjaments turístics haurà de representar almenys l’1% de la seua oferta.

Destinació d’atracció turística són aquells que, pels seus atractius naturals, monumentals, socioculturals o per la seua rellevància en algun mercat turístic específic, reben en un determinat moment de l’any un nombre significatiu de visitants en relació a la seua població de dret, sense que els mateixos pernocten necessàriament en ell.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,559FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià