17.3 C
Valencia

La Generalitat demana 6 anys de presó a Consuelo Ciscar

- Publicitat -AVL

L’Advocacia de la Generalitat Valenciana demana sis anys de presó i 10 d’inhabilitació absoluta per a l’exdirectora de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM), Consuelo Ciscar, pel suposat desviament de fons del museu a la compra de rèpliques de l’artista Gerardo Rueda que es van pretendre fer passar per autèntiques.

Considera Ciscar coautora dels delictes continuats de malversació en concurs medial amb els de prevaricació i falsedat. A més, sol·licita cinc anys de presó per a l’exdirector financer de la institució cultural, Juan Carlos Lledó, –-com a coautor dels delictes de malversació, prevaricació i falsedat– i la mateixa pena per a José Luis Rueda, fill i hereu del creador, a qui veu cooperador necessari dels delictes de malversació en concurs amb el de falsedat.

Així figura en l’escrit de l’Advocacia –al que ha tingut accés Europa Press– presentat al Jutjat d’Instrucció número 21 de València, i en el qual també insta al fet que els tres acusats indemnitzen, conjuntament i solidàriament, a les arques públiques per import de 4.176.863 euros, en considerar que este és el perjuí econòmic per la compra de les peces falses i la promoció “indeguda” que es va fer.

La petició de l’Advocacia, acusació particular en la causa, s’uneix a les ja realitzades per la Fiscalia Anticorrupció –que coincideix a demanar per a Ciscar sis anys de presó i sol·licita cinc anys i mig per a José Luis Rueda i el mateix per a Lledó– i l’acusació popular, que exerceix Acció Cívica contra la Corrupció, que eleva la petició: 12 anys de presó per a Ciscar, Lledó i Rueda.

La representació de la Generalitat considera que en les diligències prèvies “s’ha confirmat com l’IVAM, a través de dos contractes mixts de donació i compra, va adquirir, els anys 2004 i 2006, obres d’art no originals, com si ho foren, enriquint indegudament amb fons públics José Luis Rueda Jiménez, hereu del suposat autor de les obres, Gerardo Rueda Salaberry“.

“En essència: la Direcció de l’IVAM (Consuelo Ciscar), amb la concomitància de la Subdirecció de Gestió Econòmica, responsable del procediment administratiu d’adquisició (Juan Carlos Lledó) van destinar, a gratcient, caudals públics a adquirir obres d’art que eren rèpliques; fent-les passar per originals i produint així una desviació dels fons pressupostaris cap al patrimoni de José Luis Rueda, qui necessàriament va prestar la seua contribució vital i axial per a donar aparença d’autenticitat a les obres i apropiar-se així, indegudament, dels havers de la Hisenda Pública Valenciana”, sosté.

Posteriorment, continua, “l’IVAM, a través dels seus màxims responsables, va destinar fons públics a promocionar, indegudament, les escultures falsament atribuïdes a Gerardo Rueda i la col·lecció particular de José Luis Rueda amb l’objecte de promocionar, prestigiar i augmentar el valor d’una col·lecció d’art aliena a la institució la titularitat de la qual ostentava José Luis Rueda Jiménez i a fi de facilitar la venda de noves escultures no originals a tercers”.

Per a l’administració valenciana, “les exposicions que l’IVAM va realitzar de l’obra monumental falsament atribuïda a Gerardo Rueda van servir perquè el seu fill José Luis promocionara i donara publicitat a la seua col·lecció particular d’art i a més per a possibilitar la venda de noves escultures monumentals a altres institucions museístiques”.

“Els màxims responsables de l’IVAM van posar els fons públics del museu i la seua projecció exterior al servici dels particulars interessos de José Luis Rueda, de manera que este va utilitzar indegudament tota la infraestructura, mitjans i prestigi d’un museu consolidat per a acréixer indegudament el seu patrimoni”, assevera.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,813FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Albocàsser suma un altre brot amb 15 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 15 positius (asimptomàtics o no)

Detectat un nou brot de coronavirus a Nules per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d'informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Sanitat registra 613 nous casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana

Per províncies, la distribució de nous contagis és la següent: 34 a Castelló, 160 a Alacant i 419 a la província de València

El PSOE vota en contra de restablir els Rodalia a Castelló

• Els socialistes rebutgen al Senat la proposta del PP que sol·licita recuperar les freqüències davant els col·lapses que s'estan produint en Castelló

Mor Quino, el creador de Mafalda

Les històries de Mafalda s'han traduït a quinze idiomes i s'han publicat en diaris i revistes de tot el món.
- Advertisement -

: Valencià