3.6 C
Valencia

La Generalitat demana extremar la precaució este cap de setmana per a evitar incendis forestals

- Publicitat -AVL
- Publicitat -
  • Amb nivell de preemergència 2 i 3 estan prohibides les cremes de restes agrícoles a 500 metres de superfície forestal i l’ús el foc en paellers i llocs habilitats per a cuinar.
  • Les ratxes de vent poden arribar a superar els 100 km./h.

El Consell recomana a la població de la Comunitat Valenciana que, al llarg dels pròxims dies, i davant de la previsió de forts vents provocats per l’entrada de la borrasca ‘Hugo‘, extreme les precaucions per a evitar qualsevol negligència que puga provocar un incendi forestal.

L’arribada de la borrasca ‘Hugo‘ pot comportar l’entrada de vents forts de nord-oest, de manera especial en la jornada del dissabte, amb velocitats que poden arribar a aconseguir els 70 km/h, i ratxes que poden superar els 100 Km/h. Esta situació contribueix a dessecar la vegetació i comporten un nivell alt i extrem de risc d’incendi forestal per a este cap de setmana en gran part del territori de la Comunitat Valenciana.

Des de la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals es recorda que amb nivell de preemergència 2 i 3 no estan permeses les cremes de restes agrícoles en la franja de 500 metres de distància del sòl forestal i, a més, amb nivell 3 també es prohibeix l’ús de foc en paellers i llocs habilitats per a cuinar i l’ús de maquinària en terreny forestal.

Per a consultar el nivell de preemergència en cada municipi s’ha de consultar la web del 112 de la Comunitat Valenciana (www.112.cv.gva.es/incendios-forestales) o través del compte de twitter @GVA112.

- Publicitat -

De manera general, cal recordar una sèrie de recomanacions que poden prevenir de manera efectiva un incendi forestal i es basen a evitar fumar, encendre foc, tirar puntes de cigarret, encendre petards sobrants de falles, o qualsevol altra acció que comporte este tipus de riscos en zones amb vegetació.

També és necessari recalcar que s’ha d’extremar la precaució a l’hora de dur a terme qualsevol treball de soldadura o amb aparells que puguen produir purnes, així com no tirar restes de poda, ni qualsevol altre tipus de matèria que puga cremar en solars o parcel·les pròximes, i molt menys en el bosc.

- Publicitat -

Es recomana mantenir en bon estat parcel·les i jardins, eliminant la mala herba i evitant, al seu torn, que envaïsca la via pública o sobrepasse les tanques i triar amb extrema atenció els llocs on encendre barbacoes o fer paelles.

Així mateix, no es deu circular amb vehicles fora de camins autoritzats ni estacionar sobre herba o mala herba, així com arreplegar tots els residus que es puguen trobar en un passeig per la muntanya i tirar-los a un contenidor, són altres de les advertències que poden resultar útils per a prevenir incendis forestals.

Finalment, es recomana portar sempre un telèfon mòbil i prendre referències del lloc pel qual es transita per a poder avisar al 112 en cas d’incendi o de greu situació que es produïsca.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,332FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Vall d’Alba activa una nova edició de Compra a Casa per a impulsar el comerç local per Nadal

Compra a Casa 2020 arranca el divendres 4 de desembre i es prorrogarà fins al 4 de gener de 2021.

La plaça de Santa Maria es convertirà en Mercat Nadalenc durant el pont a Peníscola

Els visitants al mercat trobaran productes d'artesania, joguets, decoració, alimentació, moda o accessoris.

Castelló entrega els premis dels concursos de Llibrets de Gaiates i Colles de la Magdalena

El regidor de Festes participa en l'acte que acull el Palau de la Festa amb les mesures sanitàries davant la covid-19.

Godella fomenta el comerç local i de proximitat durant les festes nadalenques

La campanya està consolidada en els grans valors del comerç local, exemplificats en cadascun dels més de 100 establiments establits a Godella.

Educació crea una guia que orienta els equips docents en l’elaboració de continguts digitals accessibles

Marzà: 'L'accés de l'alumnat amb necessitats especials a les TIC és un dret universal que l'escola ha de garantir'.
- Advertisement -

: Valencià