La Generalitat desplaça 130 tècnics a zones afectades pel temporal per a avaluar els danys en vivendes

Martínez Dalmau ha explicat que aquesta unitat "té com a funció valorar la seguretat de les cases perquè les famílies que s'han vist obligades a abandonar les seues llars per les inundacions i perquè puguen tornar el més prompte possible".

La Generalitat valenciana desplaçarà 130 tècnics a les zones de la Comunitat Valenciana afectades pel temporal, com el Baix Segura i la Vall d’Albaida, per a avaluar els danys que la gota freda ha causat en les vivendes i valorar si les persones desallotjades poden tornar a les seues cases.

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha ultimat la posada a punt de la unitat d’inspecció i avaluació de danys que depèn de la Secretaria Autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, ha explicat la Generalitat en un comunicat.

Rovira  

Martínez Dalmau ha explicat que aquesta unitat “té com a funció valorar la seguretat de les cases perquè les famílies que s’han vist obligades a abandonar les seues llars per les inundacions i perquè puguen tornar el més prompte possible”. “Per a açò hem de valorar primer els danys ocasionats”, ha assenyalat.

En aquest sentit, ha informat que a partir d’aquest dilluns es desplaçaran al Baix Segura i a la Vall d’Albaida els primers dispositius. “Tenim 130 tècnics preparats i coordinats pel director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort, que en els pròxims dies es distribuiran en funció de les necessitats que ens plantegen els responsables municipals, una vegada efectuem les primera sessions de treball”, ha explicat Dalmau.

La ronda de reunions de la direcció dels equips d’inspecció i avaluació s’iniciarà aquest dilluns al matí en l’Ajuntament d’Oriola i posteriorment en altres municipis del Baix Segura. Prosseguirà a la Vall d’Albaida on mantindran una trobada amb representants de l’Ajuntament d’Ontinyent.

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Vivenda i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE), durà a terme aquests treballs d’inspecció i avaluació de danys de les vivendes afectades pel temporal de pluges en els municipis de les comarques del Baix Segura i la Vall d’Albaida, com a pas previ a la seua rehabilitació i restauració.

El Pla Territorial d’Emergència de la Comunitat Valenciana, en cas de catàstrofes, preveu la mobilització de diverses Unitats Bàsiques d’Intervenció. En el cas de la unitat que avalua els danys en les edificacions, és competència del departament d’Habitatge.

Es tracta de l’entitat coordinadora de les actuacions que es desenvolupen en l’àrea afectada i que també pot integrar-se en el Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL/PMR), amb l’objectiu d’assegurar l’actuació coordinada.

El grup d’edificacions té encomanades, entre unes altres, les següents funcions: avaluar les condicions d’habitabilitat de les edificacions; establir els equips tècnics d’inspecció d’edificis, les prioritats del seu treball i els codis de senyals a col·locar en les vivendes; redactar i distribuir les normes específiques i els protocols a realitzar pels equips d’inspecció d’edificis; controlar i dur a terme les demolicions; realitzar l’apuntalament i actuacions d’urgència en edificacions.

Per a facilitar les tasques d’inspecció la Generalitat té desenvolupats una sèrie de procediments d’inspecció i avaluació de danys en edificis ocasionats per catàstrofes com són les inundacions.

L’existència d’aquests procediments facilita les tasques d’inspecció al personal tècnic, però també serveixen per a homogeneïtzar criteris i permeten realitzar unes avaluacions objectives dels danys produïts per les inundacions i constitueixen una ferramenta fonamental per a garantir la qualitat, equitat, agilitat i imparcialitat en la concessió de les corresponents ajudes.

PublicitatJuega Limpio Orihuela