La Generalitat destina 9,3 milions a Ford per a inversions sostenibles en el nou Kuga i un model pilot d’híbrid

El suport va enfocat a la producció sostenible i a "un altre tipus de mobilitat i de vehicles"

La Generalitat ha aprovat la concessió d’un total de 9,3 milions d’euros a Ford per a inversions sostenibles en la fabricació del nou ‘Kuga‘ i el desenvolupament d’un model pilot d’híbrid endollable, amb l’objectiu de posicionar la planta d’Almussafes (València) com a “referent a Europa” en el desenvolupament de vehicles elèctrics, segons ha anunciat la portaveu del Govern valencià en funcions, Mónica Oltra.

L’aprovació dels convenis –nou milions per al Kuga i 300.000 euros per al projecte pilot– arriba després que la firma automobilística nord-americana anunciara aquest dilluns que eliminarà al voltant del 10% de la seua força laboral a tot el món, unes 7.000 ocupacions, per a finals d’agost, com a part del seu pla de reestructuració, sense concretar si afectarien la factoria espanyola a Almussafes.

Rovira  

Els 9,3 milions d’euros autoritzats aquest divendres se sumen als 11 milions que va destinar la Generalitat el passat mes d’abril a la firma de lovalo‘ per a fabricació de motors i innovació. En els últims anys ja va concedir 13 milions (2018), huit milions (2017) i nou milions (2016), com ha recordat la vicepresidenta.

Amb aquestes ajudes, Oltra ha destacat que Ford Almussafes suposa “un motor per a l’economia valenciana, no només en la creació directa d’ocupacions, sinó sobretot indirecta”, per la qual cosa “el suport a aquesta activitat és important i apunta cap al futur”. Ha assegurat així que el Consell confia que tinguen un impacte positiu en el manteniment de la fàbrica i dels llocs de treball.

El suport va enfocat a la producció sostenible i a “un altre tipus de mobilitat i de vehicles”. “El futur s’obri per ací, no es tracta tant de la fabricació com fins ara, sinó de mantindre els llocs de treball i orientar-ho cap a la sostenibilitat”, ha subratllat la vicepresidenta a preguntes dels periodistes en la roda de premsa després del ple setmanal.

PublicitatJuega Limpio Orihuela