La Generalitat es farà càrrec del nadó intoxicat per cocaïna i cànnabis

Tant la mare com la seua parella ja han passat a disposició judicial i el delegat ha assegurat que no li cap "cap dubte" que ingressaran a la presó

Publicitat

La Generalitat es farà càrrec del nadó de 17 mesos ingressat en un hospital de València després de resultar intoxicat per cocaïna i cànnabis. El menor continua hospitalitzat des de divendres i tant sa mare, de 24 anys, com la seua parella, de 29, van ser detinguts.

Després del seu arrest, la tutela del xiquet passarà a la Generalitat Valenciana, igual que en aquest tipus de casos, segons fonts de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

PublicitatRovira  

La detenció de la parella –la mare i el seu company sentimental, que no era el pare però exercia com a tal, tots dos espanyols– es va produir el divendres al matí en el centre, com a presumptes autors d’un delicte d’abandó de menor. El xiquet havia ingressat de matinada en estat de coma en l’UCI Pediàtrica, on continua hospitalitzat, després de donar positiu en orina a intoxicació per cocaïna i cànnabis.

Els detinguts han sigut incapaços de donar explicacions de per què el xiquet va resultar intoxicat per aquestes substàncies. El menor segueix “amb símptomes importants” després d’ingressar en la matinada del divendres en “molt males condicions”, segons ha informat aquest dimarts el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio.

Tant la mare com la seua parella ja han passat a disposició judicial i el delegat ha assegurat que no li cap “cap dubte” que ingressaran a la presó. Davant aquest tipus de casos, ha defés la importància de “perseguir situacions de risc en el consum de drogues, i més en determinats ambients”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela