La Generalitat es personarà en la causa contra Zaplana

Ximo Puig ha instat als populars a fer-se un "harakiri públic", perquè ja no és un cas d'un president

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha anunciat hui que la institució que presideix es personarà en la causa judicial que ha motivat la detenció de l’expresident del Consell Eduardo Zaplana, acusat de blanqueig de diners i malversació de cabals públics.

Puig ha explicat que la Generalitat haurà de personar-se “perquè ha de recuperar, i això l’estem fent en altres casos, els diners que haja pogut ser sostret”.
Ha fet estes declaracions en els passadissos del Senat, on hui ha mantingut una reunió amb el senador i expresident de la Generalitat valenciana Joan Lerma i altres membres del grup parlamentari socialista.

Rovira  

S’ha referit a l'”impacte negatiu” que té l’empresonament d’Eduardo Zaplana i a l'”enorme tristesa” que li genera que “una altra vegada” aparega un president de la Generalitat vinculat a la corrupció.

En este sentit, ha al·ludit als 20 anys de “corrupció sistèmica” del PP a la Comunitat Valenciana que “han denigrat a la Comunitat Valenciana”, amb els valencians “farts” i “indignats” amb el PP perquè “no pot continuar sense assumir responsabilitats polítiques”.

Ximo Puig ha instat als populars a fer-se un “harakiri públic”, perquè ja no és un cas d’un president, sinó de dos consellers a la presó i “un munt” d’imputats del PP, la qual cosa evidencia al seu judici una “cobdícia generalitzada” en este partit.

En la seua opinió, haurien d'”assumir d’una vegada per sempre la responsabilitat política”, fer una “profunda reflexió” i “demanar perdó” per acabar amb esta etapa funesta que encara està molt present en el PP de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, el president valencià ha recordat que encara té pendent la compareixença que va sol·licitar en la Comissió General de Comunitats Autònomes del Senat per abordar la revisió del model de finançament autonòmic.
Ha considerat “absurd” que quan Espanya viu la seua “pitjor crisi territorial” esta Comissió està “inactiva”, i ho ha atribuït a la majoria absoluta del PP, que controla la Cambra alta.

Puig ha reivindicat el paper territorial del Senat, que “només té de territorial les banderes de la porta”, ha advertit, perquè quan els presidents autonòmics demanen comparéixer en esta Càmera “no se’ns deixa”.

La Comissió General no es reuneix per debatre iniciatives ni per celebrar compareixences des de fa un any i té pendent decidir nombrosos requeriments, entre ells la compareixença de Puig. EFE

PublicitatJuega Limpio Orihuela