23 C
Valencia

La Generalitat es planteja crear “reserves estratègiques” de material sanitari en espais com Fira València

En la seua opinió, "paga la pena mantindre els costos" que pot suposar guardar este tipus de productes.

- Publicitat -AVL

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha proposat aquest dimarts la creació de “reserves estratègiques” de material sanitari de primera necessitat per a adaptar-nos a la “nova realitat” després de la Covid-19. Açò permetria disposar d’existències de material sanitari de forma permanent i que s’utilitzaria en cas de crisi, com ja succeeix en altres països.

En la seua opinió, “paga la pena mantindre els costos” que pot suposar guardar aquest tipus de productes per si torna a produir-se un ‘xoc’ com el qual ha suposat el coronavirus, i com a espais d’emmagatzematge es planteja llocs com Fira València, un recinte que no descarta que puga convertir-se en una “bona plataforma logística”.

Així ho ha manifestat el conseller en el seminari webinar ‘Transport i logística en temps de COVID-19’, organitzat per la Càtedra Transporte i Societat, el director de la qual, Tomás Ruiz, ha moderat el debat en el qual també han participat el president de Ports de l’Estat, Francisco Toledo; el comissionat del Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira; la CEO Walter’s Dones, Pepa Torres; la directora comercial de TIBA, Belén Carratalá; i l’eurodiputada del grup Socialistes i Demòcrates, Inma Rodríguez Piñeiro.

En la seua intervenció, Arcadi España ha assenyalat que la reducció del moviment de béns i persones durant la pandèmia ha posat a prova les cadenes tradicionals de subministrament que proveïen els mercats i ha evidenciat la “rigidesa del nostre sistema de transport i de logística”, tots dos essencials en aquesta crisi.

Davant aquesta situació, el conseller ha assenyalat la necessitat d’un sistema de transport “eficient, pròxim, respectuós amb el medi ambient i sobretot versàtil per a fer front a qualsevol imprevist, crisi sobrevinguda o hipotètic rebrot de la crisi sanitària”. I perquè així siga, advoca per establir una cadena de subministraments més pròxima i adaptar infraestructures a un àmbit geogràfic “macrorregional”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,629FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.

Dos motoristes morts en un accident de trànsit a Benicàssim

La Unitat d'Atestats i Investigació d'Accidents de la Policia Local de Castelló investiga les circumstàncies del sinistre.

Detectat un brot de coronavirus en Cullera per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 86 persones contagiades i 1 ha mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’Oliva

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 128 persones contagiades i 3 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un brot de coronavirus en Daimús per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 27 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià