La Generalitat estudiarà connectar Metrovalencia amb Alaquàs, Aldaia i Xirivella

Entre les mesures previstes està la millora a curt termini del servici de transport amb autobús, avançant al 2020 la integració tarifària.

Publicitat

La Generalitat estudiarà la possibilitat d’estendre a llarg termini la xarxa de Metrovalencia a les localitats d’Alaquàs, Aldaia i Xirivella, juntament amb altres solucions per a millorar la mobilitat del corredor Alaquàs-Aldaia-Xirivella.

Així ho ha avançat el conseller de Política Territorial, Arcadi España, als alcaldes –Antonio Saura, Guillermo Luján i Michel Montaner, respectivament– en una trobada de treball juntament amb la secretària autonòmica de Transport, María Pérez.

PublicitatRovira  

El conseller España s’ha compromés a treballar per a “corregir com més prompte millor eixe dèficit d’accés al transport públic d’estos tres municipis per a poder arribar a la ciutat de València”, arreplega l’administració autonòmica en un comunicat.

Entre les mesures previstes està la millora a curt termini del servici de transport amb autobús, avançant al 2020 la integració tarifària perquè “no hi haja discriminació entre els veïns per a accedir al centre de València en funció del municipi on estigues”.

A llarg termini, dins del ‘Pla de mobilitat sostenible de l’àrea metropolitana de València’ i en una partida específica en els pressupostos del Consell per al 2020, el conseller ha anunciat la possibilitat de fer arribar a estes tres poblacions la línia de Metrovalencia.

Es tracta d’un projecte de cara al futur que la Generalitat vol “estudiar bé per a fer-ho d’una manera consensuada i d’una manera ferma, per a resoldre d’una forma definitiva el problema d’accés al transport públic d’estos pobles”.

Per a açò, el titular d’Obres Públiques ha avançat que el Consell demanarà la col·laboració de la Diputació de València i dels ajuntaments per a així desenvolupar la línia de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

La reunió de treball amb els alcaldes d’Alaquàs, Aldaia i Xirivella, localitats que aglutinen unes 100.000 persones, se circumscriu en el marc del “nou impuls” al transport en tota l’àrea metropolitana de València.

PublicitatJuega Limpio Orihuela