30.8 C
Valencia

El 12 de març, data límit perquè els municipis accedisquen a les ajudes de la Generalitat pels danys de ‘Gloria’

El termini per a presentar les estimacions de danys finalitza el 12 de març y seran avaluades per l'Oficina Única Postemergència, que s'encarregarà d'efectuar una estimació econòmica.

- Publicitat -AVL

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, i el delegat de Presidència de la Generalitat a Castelló, Adolf Sanmartín, han reunit este dimecres als quinze alcaldes i alcaldesses dels municipis del litoral de la província per a explicar-los l’acord del Consell d’inici d’actuacions per a pal·liar els danys produïts per la borrasca Gloria.

La Comunitat Valenciana es va veure afectada durant el mes de gener passat, amb major incidència els dies 19, 20, 21 i 22, per un temporal de fenòmens costaners, neu, pluja i vent d’un abast inusitat, i que va afectar de manera intensa a infraestructures marítimes del litoral de les tres províncies.

En la reunió han estat presents els alcaldes dels 15 municipis costaners de la província de Castelló: Almenara, Benicàssim, Almassora, Borriana, Moncofa, Xilxes, La Llosa, Castelló, Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Cabanes, Alcossebre, Orpesa i Torreblanca.

Els alcaldes i alcaldesses d’estos municipis han pogut conéixer detalladament el contingut de l’acord i plantejar als responsables autonòmics qüestions concretes referides al seu municipi sobre com efectuar el procediment administratiu i terminis, a més de determinar quines infraestructures o béns danyats poden ser susceptibles d’ajudes.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències ha destacat la celeritat amb què ha actuat la Generalitat per a pal·liar els danys de Gloria: “Si el temporal amainava el dia 22 de gener -ha explicat-, l’endemà passat el Consell ja aprovava este acord”.

Ángel ha afegit que l’objectiu és que totes estes poblacions afectades “tornen a la normalitat al més prompte possible i que totes les infraestructures afectades puguen estar disponibles de cara a la pròxima temporada d’estiu, en pertànyer la major part d’elles a municipis turístics amb gran afluència de persones que es desplaçaran fins i tot en breu a algunes d’estes poblacions, donada la proximitat de Setmana Santa”.

Per a presentar les sol·licituds d’ajudes, els municipis disposen fins al 12 de març, dia en què finalitzen els 45 dies que van començar a comptar el 27 de gener, data de la publicació del citat acord en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). Les sol·licituds de danys seran avaluades per l’Oficina Única Postemergència que s’encarregarà d’efectuar una estimació econòmica d’estos.

Segons l’acord, al costat de la sol·licitud s’haurà d’adjuntar documentació que incloga memòria d’estimació de danys, declaració que els danys s’han produït com a conseqüència del temporal i declaració de qualsevol altra ajuda rebuda o sol·licitada per a la mateixa finalitat.

Per a dur a terme les corresponents estimacions de danys, els municipis afectats podran comptar amb el suport dels serveis tècnics de la Generalitat i, en el seu cas, de les diputacions provincials.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,754FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Trovam, la Fira Valenciana de la Música, sobreviu a l’any COVID

La huitena edició d'esta fira que se celebrarà a Castelló del 11 al 14 de novembre, abordarà les conseqüències de la COVID-19 en la indústria musical i gran part dels debats i les activitats professionals tindran com a objectiu establir camins i línies de recuperació i desenvolupament del ram.

Castelló tindrà un Pla Director per a proveir d’aigua potable a tota la província amb un “canvi de model de gestió”

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assenyalat en el seu compromís amb la Diputació Provincial per desenvolupar este projecte que s''han acabat "els temps de les obres no planificades o pegats per qüestions partidistes en l'aigua".

Sanitat invertirà 36 milions d’euros en l’ampliació de l’Hospital Marina Baixa

Es tracta d'una superfície construïda de 32.714 m² destinats a serveis assistencials flexibles, eficients i humanitzats.

Els sindicats demanen un protocol perquè en qualsevol aula amb un contagi de coronavirus facen tests a tots els alumnes

CSIF explica que existeix una elevada inquietud entre professionals docents, alumnat i famílies per la falta d'un criteri unificat referent a això.

Alfafar inicia la campanya de recollida d’arròs

La campanya es realitzarà en les 840 hectàrees que conformen la Marjal d'Alfafar.
- Advertisement -

: Valencià