20.5 C
Valencia

La Generalitat finançarà fins a 650€ del lloguer a afectats del coronavirus

El Consell aprova ajudes al lloguer de l'habitatge habitual a famílies vulnerables per a minimitzar l'impacte econòmic i social de la COVID-19.

- Publicitat -AVL

El Ple del Consell ha aprovat el decret que regula les bases per a la concessió d’ajudes al lloguer a les persones arrendatàries d’habitatge habitual que, a conseqüència de l’impacte econòmic i social de la COVID-19, tinguen problemes transitoris per a atendre el pagament parcial o total de l’arrendament i es troben en situació de vulnerabilitat.

La dotació d’estes ajudes ascendeix a un import global màxim estimat de 7,5 milions d’euros, sense perjudici de la seua possible ampliació amb fons procedents de l’Estat o de la Unió Europea.

La quantia de l’ajuda podrà aconseguir fins al 100% de la renda que conste en el contracte d’arrendament, fins a un import màxim de 650 euros al mes i per un període màxim de sis mesos, podent incloure’s com a primera mensualitat la corresponent al mes d’abril.

Este programa inclou la concessió d’ajudes per a fer front a la devolució de les ajudes transitòries de finançament que les entitats bancàries hagen oferit a les persones sol·licitants que es troben en la situació de vulnerabilitat social i econòmica a conseqüència de l’expansió del coronavirus.

La situació d’emergència de salut pública ha fet que s’estiguen adoptant diverses mesures urgents de suport als ciutadans, especialment als més vulnerables.

En este sentit, podran beneficiar-se de les ajudes d’este programa les persones físiques que, en la seua condició d’arrendataris d’habitatge habitual, acrediten estar en situació de vulnerabilitat econòmica i social sobrevinguda a conseqüència de la COVID-19 amb posterioritat al 15 de març de 2020.

Entre els supòsits de vulnerabilitat estan, entre altres, que la persona que estiga obligada a pagar la renda de lloguer passe a estar en situació de desocupació, Expedient Temporal de Regulació d’Ocupació (ERTO) o, en cas de ser empresari, haja reduït la seua jornada per motiu de cures o altres circumstàncies similars que suposen una pèrdua substancial d’ingressos.

En cas que siga persona amb paràlisi cerebral, amb malaltia mental, o amb discapacitat intel·lectual, amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33%, o amb discapacitat física o sensorial, amb un grau de discapacitat reconeguda igual o superior al 65%, així com en els casos de malaltia greu que incapacite acreditadament, a la persona o al seu cuidador, per a realitzar una activitat laboral, el límit previst serà de cinc vegades el IPREM.

En la concessió de les ajudes es prioritzarà en funció del grau de vulnerabilitat de les persones beneficiàries fins que s’esgote l’import global. En el cas que, en esgotar-se la quantia existiren diverses persones beneficiàries amb el mateix grau de vulnerabilitat, tindran prioritat les dones o persones de major edat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,620FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià